IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America със спад на печалбата от 13%

Резултатите са вследствие на голямо понижение на приходите от търговия и продължителните влияния на ниските лихвени проценти

18:31 | 14.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Втората най-голяма по активи американска банка Bank of America заяви, че печалбата през първото тримесечие се е понижила с 13%, засегната от голям спад на приходите от търговия и продължителните влияния на ниските лихвени проценти, съобщава Wall Street Journal.

Акциите на банката поевтиняха леко в сутрешната търговия, след като поскъпнаха с почти 4% в сряда.

Базираната в Шарлот, Ню Йорк, банка отчете печалба от 2,68 млрд. долара, или 21 цента на акция, като очакванията на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, бяха за 20 цента на акция. За същия период на миналата година банката отбеляза печалба от 3,1 млрд. долара, или 25 цента на акция. Последните резултати включват 12 цента по такси, свързани с пазарни корекции и разходи за пенсиониране.

 

 

Visualization from Bank of America Corporation (BAC) Revenue - Last 5 Quarters | FindTheCompany

Приходите са спаднали до 19,51 млрд. долара, или 19,73 млрд. долара след счетоводни корекции. Това е малко под оценката на анализаторите за 20,3 млрд. долара. Приходите не отчитат промяна или се понижават в три от четирите основни оперативни подразделения на банката.

Изпълнителните директори на банката отдават част от слабите резултати през тримесечието на ниските нива на дългосрочните лихвени проценти, които се сринаха през първите три месеца на годината, след като опасенията за глобалното икономическо забавяне направиха както ръст на инфлацията, така и бъдещите увеличения на лихвените проценти от Фед по-малко вероятни.

„В тримесечия като това приходите ще бъдат предизвикателство“, каза главният финансов директор на Bank of America Пол Донофрио по време на конферентен разговор.

Председателят и главен изпълнителен директор на банката Браян Мойнихан се надява, че тази година ще бъде нова страница за Bank of America, която е преследвана от съдебни такси и проблеми с годишния тест за финансовото здраве на банките, осъществяван от Фед.

През последните пет години акциите на Bank of America почти не отбелязват промяна спрямо поскъпването от 37% на J.P. Morgan Chase & Co.

Банката е отдала енергийни заеми за 21,85 млрд. долара спрямо 21,26 долара през предишното тримесечие. Кредиторът обаче е заделил още 21,65 млрд. долара за заеми, от които могат да се възползват енергийните компании в случай на нужда. Освен това банката е отделила и още 525 млн. долара, за да покрие потенциално загуби от енергийни заеми.

Bank of America обаче все пак заяви, че експозицията ѝ към това, което смята за подсектори от петролната индустрия с висок риск, например проучвания и производство и услуги за петролни полета, е намаляла от четвъртото тримесечие и сега формира под 1% от всички заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още