Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Да го наречем асоциално!

Сега поне знаем наистина до каква степен Тръмп обича Америка

Да го наречем асоциално!

Снимка: Ken Cedeno/Sipa/Bloomberg

Доналд Тръмп е платил смешния данък върху доходите от 750 долара през 2016 и 2017 година.

В годините преди това той редовно се е представял за толкова беден, че изобщо да не дължи данъци. Човекът, който винаги се хвалеше с богатството си, винаги е нямал пари, когато става въпрос за това да даде нещо от това богатство на широката публика. Данъци? По този въпрос Доналд Тръмп вероятно е на едно мнение с нюйоркската милиардерка Леона Хелмсли, която почина преди няколко години. "Ние не плащаме данъци", предполага се, че е казала тя. "Само малките хора плащат данъци."

Още по темата

Дали това, което Тръмп прави, е незаконно? Според досегашните сведения - вероятно не. Дали е нелегитимно? Естествено. Когато президентът на Съединените щати използва всеки възможен трик, за да плаща по-малко данъци от служителите на секретните служби, които го защитават, отколкото секретарите, готвачите, слугите и градинарите в Белия дом, да не говорим за обикновените работници в провинцията, за чийто адвокат Тръмп постоянно се представя, то това е просто неприлично. Можем да го наречем и асоциално.

Но това всъщност не е нищо ново. Доналд Тръмп не се интересува от общественото благо. Широката общественост, държавата, обществото, не му пука за нищо от това. За него е важно само той лично да направи своя ход. Ако може да направи това, се смята за умен. В крайна сметка сметката я плащат ”малките хора".

Не бива да се очаква тези разкрития да имат някакво значително въздействие върху предизборната кампания. Привържениците на Тръмп го обичат, въпреки че е такъв, какъвто е. Неговите противници го презират, защото е такъв, какъвто е. Една статия в New York Times вероятно няма да промени тези утвърдени възгледи. Но следващия път, когато Тръмп каже в предизборната кампания, че обича Америка, ще знаем колко струва тази любов за него. 750 долара годишно. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (12)

   1| 2    
0
 
8
 
12
nobel до: nobel
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
А само преди няколко дена тук имаше хора, които ми се смееха когато казах, че Сорос е похарчил 2 милиарда около кампанията на Хилари Клинтън. Защото те, видиш ли, били имали интернет и знаели, че Сорос е дарил само 9.5 милиона. Хайде сега господа имащи и използващи интернет ми кажете колко ще похарчи Блумбърг около кампанията на Байдън. Като започнете със стоте милиона, за които Зелката току що има добрината да ни информира. След това се поинтересувайте колко му е струвала тази и другите подобни статии в Инвестора, а след това и всички други подобни статии в подобни медии по света. Защо ми се струва, че ще получите една доста голяма цифра. А довечера си легнете и сънувайте, че Демокрацията съществува. Защото няма начин тя да не съществува щом богатите харчат такива луди пари за да може тя да съществува
0
 
3
 
11
nobel до: nobel
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Като съвсем очевидно няма да мине само с тези 100 милиона. Щом има и медии, на които плаща за да публикуват такива статии.
1
 
6
 
10
nobel до: zelka007
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Ха, защо ли този добър човек е дарил 100 милиона за кампанията на байдън? А не ги е дарил за да спаси живота на някой болен млад човек. С Какво ли Байдън е по-ценен?
0
 
3
 
9
преди 4 седмици
Едно от най-известните решения на Върховният съд на САЩ , не мога да цитирам точно случаят сега,но решението е:Никой не е длъжен да плаща повече данъци, отколкото законът му повелява.
Съвсем наскоро се разбра,че например през 2018 год, последната за която има точни данни от IRS(техният НАП) 73 млн американци не са плащали федерален данък върху доходите,( съвсем законно ), като една част от тези хора са с отрицателна ставка,т.е. са получили суми от бюджета.
Сегашната пушилка с данъците на Тръмп ,стартирана,разбира се от най-явната трибуна на левичарските вресльовци в САЩ -Ню Йорк Таймс, е резултат от последните проучвания,които показват,че избирането на Байдън за президент ни най-малко не е сигурно,както те очакваха да е.И след излизането на данни от най-реномирани източници,показващи,че през годините на Тръмп начело на страната значително се е подобрило състоянието на най-ниските по доходи 20% от населението.
3
 
2
 
8
zelka007 до: Mike Florida
преди 4 седмици
медията е на човек , дето е дарил за предизборната кампания на байдън $100млн. ... :))) ... от небето ли падаш ?! ако искаш хвалебствия за тромбонът си объркали адреса , вижте в rt.com или foxnes.com и му се радвай на мъдростите дето ръси в едно изречение ... :)))

Още от Анализи
Америка и преди е губила имиджа си, но винаги го е възстановявала