IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси не намериха единна посока във вторник

В Хонг Конг индексът Hang Seng се върна на отрицателна територия, като се подхлъзна с около 0,3%

11:41 | 20.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските фондови борси не намериха единна посока във вторник, след като Китайската централна банка оповести новите лихвените проценти, които ще понижат  разходите за заеми за фирмите, съобщава CNBC.

В континенталната част на Китай показателят Shanghai composite се понижи с 0,11%, а Shenzhen composite прибави 0,137% към стойността си.

Бенчмаркът на сините чипове на борсата в Япония Nikkei 225 нарасна с 0,55%, докато индексът Topix се придвижи в посока нагоре с 0,83%.

Австралийският S&P/ASX 200 затвори търговията с ръст от 1,2%. В Южна Корея измерителят Kospi спечели 1,05%.

В Хонг Конг индексът Hang Seng се върна на отрицателна територия, като се подхлъзна с около 0,3% от последния си час на търговия. Акциите на HSBC, регистрирани в Хонконг, паднаха с 1,21%.

От протокола от последната среща на Австралийската централна банка стана ясно, че финансовата институция обмисля по-нататъшно облекчаване на паричната политика, ако данните показват, че това е необходимо за подкрепа на устойчивия растеж в икономиката и постигане на целта за инфлацията.

Финансовата институция отправи предупреждение за очакванията за слаб растеж на заплатите, което може да намали разходите на домакинствата. Все пак в протокола се посочва, че перспективите за растеж са по-добри благодарение на понижаването на лихвите от юни и юли, намаляването на данъците и по-големите разходи за инфраструктура

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още