IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Транскарт Файненшъл Сървисис“ получи пълен лиценз като платежна институция

Банките трябва да внесат общо над 137,257 млн. лева годишни вноски във Фонда за преструктуриране на банките за 2019 г., реши БНБ

11:45 | 08.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на Българската народна банка реши да допълни лиценза на „Транскарт Файненшъл Сървисис“ АД за извършване на дейност като платежна институция с платежните услуги по Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС), съобщи пресцентърът на централната банка.

Тя може да извършва кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи, след като установи, че заявителят е предоставил всички изискуеми сведения и документи, както и че са изпълнени условията за допълване на лиценза по чл. 10 от ЗПУПС.

Дружеството трябва да е изпълнило изисквания на Наредба № 16 на БНБ от 29 март 2018 г. за издаване на лицензи и одобрения, за вписване в регистъра по чл. 19 от ЗПУПС и изискванията към дейността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента.

Управителният съвет на Българската народна банка определи обща сума на годишните вноски на банките във Фонда за преструктуриране на банките за 2019 г. в размер над 137,257 млн. лева. Кредитните институции са задължени да правят вноски по Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още