IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да има прогноза докъде ще стигне атаката на Русия срещу Украйна?

ООН трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален, твърди Атанас Запрянов

20:10 | 24.02.22 г. 4
 Може ли да има прогноза докъде ще стигне атаката на Русия срещу Украйна?

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Русия срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria генeрал Атанас Запрянов, бивш заместник-министър на отбраната.

Според него международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да използва военна сила през 21-и век. 

"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и заверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт", добави Запрянов.

Според него, макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.
Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира гостът изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

Целия коментар може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
оон не става и за *** за зеле ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
doba
преди 2 години
Жената на Зеленски го буди посред нощ:- Володомир, вставай, Володомир, Путин звонит!- Ну, сейчась 4 часа утра! Давай телефон!- Володомир, он не по мобильной! Он на дверь!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
serafima
преди 2 години
Добавям - една от изгорените жени в Профсъюзния дом е била бременна. Какви ЗВЕРОВЕ трябва да са били тези и такива, хвалейки се к котилото на фашистите и Бандеря. И друго: 07.04.2014 Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун направи изумително изявление, чието разпространение е забранено в украинските медии и в интернет. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат конфликтът между двете държави. От него беше направен следният извод:Украйна не е регистрирала границите си от 25.12.1991 г. Регистрацията на границите на Украйна като суверенна държава не е извършена в ООН.Има нещо много недостойно и нагло към така наречения проблем между Русия и Украйна. ФАЩ е двигателят да се поддържа огънят и колко агресивни били руснаците!!!! Щях да кажа така, ако руснаците бяха около границите на САЩ, а не обратно. Ало, Източна Европа, не допускайте западняците да ви правят на ПУШЕЧНО месо. Нима всеки един от вас не си прави сметка ЗАЩО Шолц не споменава Северен поток в двете държави???? От лични сметки и тези на Германия, но не и на РУСНАЦИ и украинци.Моля ви и двете Русия и Украйна, не се подавайте на агресията и проклетията на НАТО(ФАЩ), смятащи ЕС за свой слугинаж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
aldy
преди 2 години
Казано е ясно - денацификация и съдене на военнопрестъпниците, включително и тези, които изгорижа живи 80 човека в Профсъюзния дом на Одеса на 2 май 2014 г., както и тези, които застрелваха всички, които се опитваха да избягат. И това е само една много малка част. Но имената на военнопрестъпниците се знаят и те трябва да бягат по най-бързия начин от Укрия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още