IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционната компания Everty придоби бизнес сграда в София за 45 млн. долара

Конкретно за България планът е за инвестиции до 100 млн. евро в следващите 4 години, посочи Стефан Димитров от „Евърти България“

13:15 | 15.06.20 г.
<p>
	Снимка:&nbsp;<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Luke MacGregor/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Международната компания за инвестиции в имоти Everty е придобила на три етапа офис сградата Perform Business Сenter на ул. „Позитано“ в София. Сделките са в продължение на няколко години, като финалната е през 2019 г. Общата стойност на придобиването е около 45 млн. долара при доходност над 7,5%. Използвано е частично финансиране от УниКредит Булбанк. Това съобщи Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на „Евърти България“, в ефира на Bloomberg TV Bulgariа, в интервю за предаването „ИмоТиТе“.

Everty е част от международния холдинг YNV group и е фокусирана върху придобиването и дългосрочното управление на бизнес имоти, хотели и ваканционни комплекси. В последните три години компанията е инвестирала 200 млн. долара в САЩ, Коста Рика, Нигерия, Гърция и България. Плановете са за нови инвестиции в размер на 150-200 млн. долара годишно в следващите 5 г. - в Европа и Латинска Америка.

„Конкретно за България планът е за инвестиции до 100 млн. евро в следващия 4-годишен период“, информира Стефан Димитров.

Той обясни, че офис пазарът в София е атрактивен за придобивания, защото предоставя висока средна доходност – около 7,5%, една от най-високите в Европа.

„За инвестициите в България влияние има и фактът, че холдингът YNV Group развива дейност в страната от десет години – чрез дружеството Tek Experts България", информира строителният предприемач.

Какви са наблюденията и очакванията на „Евърти България“ за офис пазара в София? От какви хотелски активи в нашата страна се интересува компанията? Как се развива имотният пазар? Да се притесняват ли клиентите при покупката на ново жилище?

Отговори на тези въпроси ще намерите, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването ИмоТиТе" гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още