Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Инвестиционната компания Everty придоби бизнес сграда в София за 45 млн. долара

Конкретно за България планът е за инвестиции до 100 млн. евро в следващите 4 години, посочи Стефан Димитров от „Евърти България“

Инвестиционната компания Everty придоби бизнес сграда в София за 45 млн. долара

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Международната компания за инвестиции в имоти Everty е придобила на три етапа офис сградата Perform Business Сenter на ул. „Позитано“ в София. Сделките са в продължение на няколко години, като финалната е през 2019 г. Общата стойност на придобиването е около 45 млн. долара при доходност над 7,5%. Използвано е частично финансиране от УниКредит Булбанк. Това съобщи Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на „Евърти България“, в ефира на Bloomberg TV Bulgariа, в интервю за предаването „ИмоТиТе“.

Още по темата

Everty е част от международния холдинг YNV group и е фокусирана върху придобиването и дългосрочното управление на бизнес имоти, хотели и ваканционни комплекси. В последните три години компанията е инвестирала 200 млн. долара в САЩ, Коста Рика, Нигерия, Гърция и България. Плановете са за нови инвестиции в размер на 150-200 млн. долара годишно в следващите 5 г. - в Европа и Латинска Америка.

„Конкретно за България планът е за инвестиции до 100 млн. евро в следващия 4-годишен период“, информира Стефан Димитров.

Той обясни, че офис пазарът в София е атрактивен за придобивания, защото предоставя висока средна доходност – около 7,5%, една от най-високите в Европа.

„За инвестициите в България влияние има и фактът, че холдингът YNV Group развива дейност в страната от десет години – чрез дружеството Tek Experts България", информира строителният предприемач.

Какви са наблюденията и очакванията на „Евърти България“ за офис пазара в София? От какви хотелски активи в нашата страна се интересува компанията? Как се развива имотният пазар? Да се притесняват ли клиентите при покупката на ново жилище?

Отговори на тези въпроси ще намерите, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването ИмоТиТе" гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Собственици на малки горски имоти са подали 1124 заявления за изкупуването им