IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикадили ще има 5-6 супермаркета в София

Първите два супермаркета в столицата ще отворят врати през март и април и ще се намират съответно в "София сити център" и в Mall of Sofia

16:00 | 23.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Пикадили ще има 5-6 супермаркета в София

Супермаркетите на варненската верига "Пикадили" в София ще бъдат 5-6, съобщи днес на специална пресконференция изпълнителният директор на дружеството Стефан Косев. "Първите два супермаркета в столицата ще отворят врати през март и април и ще се намират съответно в "София сити център" и в Mall of Sofia," каза Косев.

"Отдавна имаме планове да излезем от Варна, но трябваше да бъдем готови организационно, за да го направим. Сега смятаме, че до 3-4 години ще бъдем най-голямата национално представена верига супермаркети," допълни той. В момента веригата има пет големи магазина във Варна и още четири от веригата малки магазини "Мамбо", също собственост на компанията.

Сред конкурентните предимства, на които ще разчитаме при предстоящата си експанзия, са доброто познаване на местния пазар, уютната обстановка за пазаруване, персоналното обслужване, големият избор на стоки. “Пикадили” ще предложи на своите клиенти разнообразие от съпътстващи услуги, придаващи добавена стойност към пазаруването, като химическо чистене, фото, кафе-бар, офиси на банка и мобилен оператор, аптека, видеотека и други, собствената програма за лоялни клиенти, постоянни инвестиции в съвременни технологии”, каза още Косев.

В двата магазина в София са инвестирани по 2,5 млн. лв. За осъществяване на инвестиционната си програма, компанията е получила кредитна линия за 12 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). През 2004 г. са инвестирани шест млн. лв., през миналата година - 11 млн. лв., а през тази инвестициите ще достигнат 10 млн. лв.

През тази година ще бъдат открити общо пет магазина - два в София и по един в Бургас, Велико Търново и Варна. Плановете предвиждат през следващата година да се навлезе в Пловдив и Стара Загора.

"Имаме идеи да направим IPO на Българска фондова борса - София, но засега това са само идеи, никакви конкретни планове няма," каза финансовият директор Станислав Николаев в отговор на въпрос на Investor.bg. Той допълни, че първо ще се види как се изразходва кредитният ресурс и след това ще се мисли за начини за набавяне на нови средства, ако има нужда от такива.

"Пикадили" ЕАД е с основен акционер "Боляри" АД, в което 20% притежава ЕБВР. Според регистър АПИС, другите 80% от "Боляри" АД са собственост на Георги Папуров.

Продажбите на "Пикадили" за 2004 г. достигат 54 млн. лв., а през миналата година те са за 64,7 млн. лв. Печалбата за деветмесечието на 2005 г. година е малко под един милион лева. "Окончателните финансови резултати ще станат ясни след консолидирането на резултатите на всички дружества в групата," каза още Николаев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още