IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спарки Елтос ще продава чрез британска верига с оборот 2.8 млрд. лири

19:16 | 20.08.07 г.
Спарки Елтос ще продава чрез британска верига с оборот 2.8 млрд. лири

Продукцията на Спарки Елтос ще се продава в британската търговска верига, обслужваща сферата на строителната индустрия Travis Perkins, съобщи БФБ-София. Продуктовата гама от професионални електроинструменти под марката Спарки Елтос АД-Ловеч ще бъде представена с над 30 модела.

Travis Perkins е с годишен оборот от над 2,8 млрд. британски лири и има над 400 магазина на територията на Великобритания. Веригата търгува със 120 000 продуктови линии за всички области на строителството, както за професионалисти, така и за домашния майстор, като в това число влизат електроинструменти, строителни материали, дървен материал, оборудване за кухни и бани, декоративни материали и други.

Това е третата поред верига магазини във Великобритания, в която електроинструментите Спарки навлизат успешно. Преди време марката започна да се разпространява чрез клоновете на също така големи и известни вериги в строителния бранш като Screwfix, с 68 специализирани магазина за всички области на строителната индустрия, чийто годишен оборот възлиза на над 270 млн. британски лири, и Machine Mart, с 52 специализирани хипермаркета за инструменти за професионалисти с годишен оборот от 55,5 млн. британски лири.

Спарки Елтос АД планира да набере 44,8 млн. лв. чрез издаването на 2,8 млн. нови акции с емисионна стойност 16 лв. Мениджър по увеличението е Уникредит Булбанк.

От миналия петък дружеството се търгува на престижния и по-стриктно регулиран Официален сегмент на БФБ-София.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още