IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СУ потвърди, че Петър Илиев е плагиатствал и поиска отстраняването му

В книгaтa нa адвоката „Кoмпeтeнциятa нa Нaрoднoтo cъбрaниe“ са преписани части от диceртaциятa „Пaрлaмeнтaрeн кoнтрoл“ нa доц. Нaтaлия Киceлoвa

17:13 | 27.09.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: СУ &quot;Св. Климент Охридски&quot;</em></p>

Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"

В книгата на Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство. Това е заключението на Етичната комисия на СУ „Св. Климент Охридски“, съобщи отдел „Информация и връзки с обществеността“ на висшето учебно заведение.

В дисертацията на книгата на Петър Илиев има значителни части от произведението „Парламентарен контрол“ на доц. Наталия Киселова. То е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник, са резултатите от проверката на Етичната комисия на Софийския университет, която прегледа труда на адвоката, който е бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър в правителството на „Има такъв народ“.

От алма-матер напомнят, че Експертната комисия извърши проверка по реда, предвиден във Вътрешните правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав на Софийския университет.

Съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет (ПУДСУ) установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение.

Същият текст изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област на висше образование или професионално направление, която да изготви мотивирано становище до Факултетния съвет.

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ, информираха от висшето училище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Не! Това показва как успяват хората в България. Истинските успешни българи са тези, които успяват в чужбина. Тук на власт са лъжците, мафиотите, корумпираните мръсниции и най-долните нищожестваа, между които не може да изкласи нищо свястно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
Shadow1
преди 2 години
И все пак книгата е издадена 2015г. Човека може да е пълна *** но някой друг е чакал 6 години и сега като се появи по телевизията този, реши да го наказва. На това не се ли казва поръчково правосъдие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 2 години
Е не, Тошкото каза, че ще съди, всеки който твърди това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още