IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия блокира интернет за протеста в подкрепа на Навални

Властите вече започнаха да свалят съдържание от TikTok и ВКонтакте с мотив да не бъде допускано участие на деца в незаконни мероприятия

14:35 | 22.01.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Арест на участник в протестите в руската столица през пролетта на 2019 година. Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov, Bloomberg</em></p>

Арест на участник в протестите в руската столица през пролетта на 2019 година. Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

23 януари 2021 година може да се окаже легендарен ден, пише в последния си туит опозиционерът Кира Ярмиш, която беше арестувана от власите в Москва по-рано днес. Вероятно нейната заявка има основание.

На тази дата ще се проведе протест срещу задържането на Алексей Навални. Той беше арестуван в мига, в който кацна в Москва след лечението си в Германия. Опозиционерът беше приет в берлинска клиника след подозрения, че е отровен.

От руската Прокуратура обаче предупредиха, че ще бъде следен интернет и са поискали от Федералната служба по надзор на информационните технологии и масови комуникации (Роскомнадзор) ограничаване на достъпа на "незаконна информация".

В съобщение на институцита е записано още, че "лица, които призовават за незаконни действия, са предупредени да не нарушават закона".

От Прокуратурата допълват още, че органите са ориентирани да предприемат предупредителни мерки, а при основание - "да привличат нови виновни лица към административна отговорност".

Междувременно Роскомнадзор вече започна да блокира съдържание. Мотивът е недопускане на деца да участват в незаконни масови мероприятия.

В резултат вече са тстранени 38% от информацията по темата в мрежата TikTok. Руската социална мрежа "ВКонтакте" също е подложена на ограничения и със свалено 50% от определеното като "незаконно" съдържание, става ясно от съобщението на ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Русия е диктатура, за тях това е нормално. Но очаквам феновете на Тръм да се включат в протестите срещу цензурата, нали опищяхя орталъка, когато социалните мрежи го цензурираха. Това е същият случай, тъй че - излизайте на барикадите! Да не чувам оправдания, иначе това е двоен стандарт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
дае тоя колко ресурси яде, или го ликвидираш кат ората или изобще да не допускаш тва да се случи като дневални .... То са и война им предстои на тез, с тоя ли само ше се занимават ? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 3 години
тоя наебални заслужава да го waterboard-ват докато не си обърне политическата ориентация, като джулиан асандж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Тоя агент на ЦРУ е бита карта.Алоу, троловете,кой европейски затворник (задържан) ще провокира протестиот затвора.А за това **** може? Е може.И после *****те ще кажат - ауу Раша деспотизъм !?! Ку-кууу...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
abdul
преди 3 години
Оф няма да се научат братушките и тва си е..1. Подслушваш2. Блокираш избрани3. Правиш изявления постфактум, а не предфактум.. не трябва да се дава възможност на врага да се подготви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още