IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони е оправдан по делото за подкупване на свидетел

Съдът в Сиена не може да докаже, че бившият премиер на Италия е платил за свидетелство в негова полза във връзка с делото за проституция на непълнолетни

13:29 | 22.10.21 г.
<p>
	Силвио Берлускони. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Силвио Берлускони. Снимка: архив Ройтерс

Бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони е оправдан за предполагаемо подкупване на свидетел във връзка с наказателно дело за проституция на непълнолетни, заведено срещу него през 2013 г.

Берлускони, основател и лидер на консервативната партия Forza Italia, беше обвинен, че е платил на свидетел, за да даде фалшиви изявления за неговите партита с млади жени, известни като Bunga Bunga, пише онлайн изданието Politico.eu.

Прокурорът поиска от съда в Сиена присъда от 4 години лишаване от свобода, съобщават италианските медии.

„Говорих с Берлускони преди малко и той е много облекчен и доволен“, коментира неговият адвокат Федерико Чекони, според ANSA.

През 2013 г. Берлускони беше признат за виновен на първа инстанция, че е платил на Карима Ел Махруг - 17-годишна танцьорка в нощен клуб, за секс, преди апелативен съд да отмени присъдата. Берлускони беше обвинен, че е подкупил Данило Мариани, за да свидетелства в негова полза. Мариани каза пред съда, че единственият физически контакт на Берлускони с неговите гости е ръкуването.

Съдът в Сиена не можа да докаже, че Берлускони е платил на Мариани да лъже и затова оправдава бившия премиер и магнат.

Мариани обаче преди това беше осъден през май на две години затвор. Той беше признат за виновен за лъжа в първоначалния процес.

Срещу Берлускони се водят още две дела за подкуп в Милано и Рим. Процесите ще се водят в различни съдилища според местонахождението на банките, които са получили предполагаемите подкупи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още