IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светослав Малинов: Без реформи развитието на България ще изостава

Не сме довършили започнатото през 2007 г., каза евродепутатът

11:51 | 26.10.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Българските управляващи трябва усърдно да се заемат с основните реформи в страната, защото иначе България ще изостане още в европейското си развитие. Това каза пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Светослав Малинов от ЕНП/ДСБ.

По повод информацията, че ЕК ще разгледа на 13 ноември докладите за напредъка на България и Румъния, Малинов коментира: "Ние сме под мониторинг. Не можем да направим реформи, които сме започнали още от 2007 година - от нашето приемане в ЕС. Още не сме пълноправни членове, това трябва да се схване и да се припомня постоянно“. 

„Откакто ГЕРБ пое управлението на страната, виждаме как държавата затъва. Има едно отдръпване от реформите", твърди още той.

Евродепутатът бе категоричен, че десните политически партии са осъзнали своята грешка на миналите избори и този път ще бъде много по-различно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Реформите означат рязане на месо. Социално недоволство от страна на пряко засегнатите и загубването им като електорат. Това е. Не че не знаят как да ги направят промените, но тези, които ще ги намразят, ще са повече от онези, които ще ги припознаят, в краткосрочен план.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
forexar
преди 5 години
Светослав Малинов щеше да се бори за безвизов режим със САЩ, защото България е една от последните страни в ЕУ с визи за Щатите. Какво направи ? Нищо!!!Но пък подкрепи гласуването срещу правото на глас на Унгария в ЕУ. Похвално ! Съжялявам , че гласувах за него! Няма да се повтори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още