Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

23,5 млн. лв. от ПРСР отиват за повишаване на биосигурността в стопанствата

Със средствата животновъдите ще могат да закупуват или изграждат инсталации и оборудване

23,5 млн. лв. от ПРСР отиват за повишаване на биосигурността в стопанствата

Снимка: Pixabay

23,5 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.) ще бъдат насочени по мярката за ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития, съобщават от Министерство на земеделието и храните.

Процедурата е насочена към повишаване на биосигурността в земеделските стопанства. 

Още по темата

Подпомагането цели намаляване на риска и превенция от възникване на заразни болести по животните. Със средствата животновъдите ще могат да закупуват или изграждат инсталации и оборудване за дезинфекция, огради и преградни съоръжения в рамките на стопанствата, безопасно съхранение на фуражи и на странични животински продукти, както и да направят инвестиции в санитарната инфраструктура.

Приоритет, чрез критериите за подбор по процедурата, ще бъде предоставян на проектни предложения, които се реализират в землището на населено място, общината или административната област, в която е възникнала епизоотична обстановка. 

С предимство ще са проектите, които се изпълняват в области с по-висок риск от разпространение на заразни болести, както и според гъстотата на броя отглеждани животни. С приоритет ще бъдат стопани с животновъдни обекти, засегнати от усложнена епизоотична обстановка, в резултат на която са унищожени част или всички животни в съответния обект. 

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП). Крайният срок за подаване на проектни предложения е 5 май 2021 г.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Предвижда се сливане на комисии и отделяне на туризма в самостоятелна