Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бизнес лидери от България, Лондон и Силициевата долина – менторите във „Вдъхновяващите 5“

Екипът от консултанти е подбран много прецизно и е безценен за всеки бизнес, остават по-малко от 2 седмици до крайния срок за кандидатстване

Бизнес лидери от България, Лондон и Силициевата долина – менторите във „Вдъхновяващите 5“

Предприемач от Силициевата долина, който успява да набере капитал от 10 милиона долара за реализация на идеята си, архитект, предприемач и ангелски инвеститор от Лондон, мениджъри от висшето ръководство на най-големите организации в стартъп екосистемата у нас и доказани имена от международната бизнес сцена са сред менторите, които ще консултират победителите в инициативата „Вдъхновяващите 5“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Екипът от консултанти е подбран много прецизно и е безценен за всеки бизнес, защото може да предложи напътствия и съвети за цялостно развитие на един проект – от създаването му, през търсенето на потенциални инвеститори и набиране на допълнителен капитал, до маркетирането и предлагането му на пазара.

Петте стартъпа, които спечелят най-голяма подкрепа от аудиторията, ще имат възможността да получат съвети, препоръки и ноу-хау директно от Диана Стефанова - вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие” във VMWare, управляващия директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил Василев, Светозар Георгиев - съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и от архитекта и предприемач от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско - маркетингов директор на световната гейминг компания Playco и основател на компанията в Силициевата долина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му предприемача успява да набере почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в САЩ.

Специално от Лондон в иниациативата се включва и Адел Закут - съосновател и председател на Борда на директорите на Clippings.com – една от водещите B2B платформи, свързваща архитекти и интериорни дизайнери с мебелни брандове. През 2007 година Закут основава Despark – обявена за най-добра дигитална агенция с офиси в Лондон и България, а през 2012 година предприемачът основава и Boom! Burgers – една от първите вериги за гурме бургери в България.

Специалният ментор Диана Стефанова от своя страна има повече от 20 години управленски и организационен опит с фокус върху стратегическо и бизнес развитие както на малки и стартиращи компании, така и на глобални компании като VMware. Била е главен финансов директор в швейцарско-българската компания Sciant, придобита от VMware, и е заемала управленски позиции в ИТ компании в Силициевата долина. Тя е и венчър партньор във фонда за рискови инвестиции BrightCap Ventures.

Богат над 20-годишен опит в управлението и развитието на бизнеси в областта на авиацията, нефтохимическата промишленост, минното дело, строителството и възобновяемата енергия има зад гърба си и основателят на Endeavor Bulgaria Момчил Василев. Той е доказан професионалист в избирането на правилните подходи за ръководене, преструктуриране, изготвяне на стратегии и финансирането на една компания.

Също толкова завиден експерт е и Светозар Георгиев, който участва в изграждането на глобалната софтуерна компания Telerik, както и на образователните институции Telerik Academy, Telerik Academy Foundation и на частния хъб за иновативни компании и талант – Campus X. Към днешна дата той насочва усилията си към това да предаде своите знания и опит на следващата генерация от млади български ентусиасти, които искат да развиват бизнес в България и да спомагат за нейното израстване в икономически план.

Междувременно стартъп компаниите, които искат да кандидатстват за вдъхновяващата петица и да получат безвъзмездно менторство от едни от най-големите имената, могат да изпратят своите кандидатури до 15 ноември на https://inspiring5.bloombergtv.bg/registration/.

Повече за кампанията „Вдъхновяващите 5“ научете на bloombergtv.bg и inspiring5.bloombergtv.bg.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Правосъдният министър: КПКОНПИ е бухалка за неудобните и изтривалка за удобните