IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ВП Брандс Интернешънъл" купува респиратори за 300 000 лв.

Бизнесът помага за преодоляване на епидемиологичната криза

09:50 | 31.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: ВП Брандс Интернешънъл</em></p>

Източник: ВП Брандс Интернешънъл

Лекарите и здравните работници в болниците с най-голяма нужда в страната ще бъдат подпомогнати в усилията им за опазване здравето на българските граждани от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.

Правоприемникът на „Винпром Пещера“ АД категорично подкрепя предприетите действия от Националния оперативен щаб за овладяване на епидемиологичната криза, породена от разпространението на COVID-19.

За целта aкционерите на компанията ще дарят респиратори, маски и защитни облекла за най-нуждаещите се болнични заведения на стойност 300 хил. лева. Осигуряването на апаратите за обдишване е най-необходимо към настоящия момент, смята  Националният оперативен щаб, а животоспасяващата апаратура ще помогне на болничните заведения да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса лица.

От "ВП Брандс Интернешънъл" АД съобщиха още, че дружеството изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19.

Притежаваната от компанията фабрика за спирт "Essentica" работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още