Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов: Отсечката на АМ „Хемус“ до Плевен ще е готова до края на 2021 г.

Премиерът инспектира на строителната дейност по изграждането на магистралата от Боаза до пътен възел Плевен

Борисов: Отсечката на АМ „Хемус“ до Плевен ще е готова до края на 2021 г.

Снимка: АПИ Архив

Отсечката на автомагистрала „Хемус“ до Плевен ще бъде готова до края на следващата година, заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителната дейност по изграждането на магистралата от Боаза до пътен възел Плевен.

Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово, заяви Борисов.

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

По време на огледа с Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“.

Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството. Строителството на „Хемус“ ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

В петък Агенция „Пътна инфраструктура“ започна открита тръжна процедура за определяне на изпълнител на строителния надзор при изграждането на последните 88,9 км от АМ „Хемус“. Това е отсечката между 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се в момента участък Белокопитово – Буховци.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е над 21,414 млн. лева без ДДС и е разделена на три обособени позиции.

От АПИ съобщават, че срокът за приемане на офертите изтича в 17:30 ч. на 30 юли.

Investor.bg припомня, че в края на декември 2019 г. АПИ възложи проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на Участъците 7, 8 и 9 от АМ „Хемус“ по Закона за обществените поръчки на „Автомагистрали“ ЕАД. Договорът е на стойност 1,150 млрд. лв. без ДДС.

Доизграждането на АМ „Хемус“ е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (10)

0
 
2
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това е добра новина за съживяването на Плевен.
3
 
4
 
9
Solar Power до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А за тези милярди които се хвърлят няма да се учудя ако някоя западна фирма ни направи подземен тунел София - Варна :)
0
 
4
 
8
Solar Power до: Боян
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Как 30 ? Първата копка е октомври 1974-та :) .... цели 46 години и кусур :)
4
 
9
 
7
Стоян Петров до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Точно тази магистрала е най-социалистическа. Изгражда се на принципа "на ви тез пари, стройте докъдето стигнете". Друг е въпросът че, българските пътни строители се наговориха да искат над 10 000 000 за километър. Като днес си спомням как отстраниха спечелилата търг Италстраде, заради това че образованието на главния им проектант не отговаряло на родните критерии. Милеем за нашето, затова имаме магистрали, които на петата година са с коловози.
2
 
4
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много хубаво че ще има Хемус, но с всичките социалистически реформи, които се случиха наскоро, тази магистрала е - "една птичка пролет не прави"

Още от Икономика и политика
СДВР обеща да премахне блокадите в София