Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Депутатите приеха правилата за избор на нов състав на Комисията за личните данни

Днес народните представители работиха под един час

Депутатите приеха правилата за избор на нов състав на Комисията за личните данни

Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха набързо процедурните правила за избор на състав на Комисията за защита на личните данни. До процедурата се стигна, след като стана ясно, че мандатът на комисията изтича.

Според Закона за защита на личните данни членовете на комисията и председателят ѝ се избират от Народното събрание по предложение на Министерския съвет. Мандатът на комисията е 5 години, като членовете й могат да бъдат преизбирани за още един мандат. 

Още по темата

Приетите процедурни правила предвиждат предложението за кандидати за председател и членове на Комисията за защита на личните данни се внася в писмена форма от Министерски съвет. Предложението за кандидати се придружава от писмени мотиви, които аргументират добрата професионална репутация на кандидатите. Предложенията заедно с приложените към тях документи се публикуват на специализиран тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание в срок не по-късно от 14 дни преди изслушването на кандидатите.

Втората точка в дневния ред на депутатите днес бе проект на решение за предложение до президента на Република България за награждаване с медал "За заслуга". С това програмата бе изчерпана за 57 минути, още преди 10 часа народните представители приключиха работата си в пленарната зала. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро