IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина в България могат да дойдат 5 хиляди германци за медицински спа туризъм

С правилен маркетинг страната ни ще се предлага като целогодишна дестинация за балнеология, посочи Сийка Кацарова от Българския съюз по балнеология и спа туризъ

11:26 | 02.10.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България вече може да започне да се предлага като целогодишна дестинация за медицински спа туризъм за застрахованите германски граждани. Това стана възможно след големи усилия на Българския съюз по балнеология и спа туризъм в екип с Германо-българската индустриално-търговска камара, информира по Bloomberg TV Bulgaria Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

"Първият етап от каузата да се позиционира България на здравноосигурителния пазар на Европа е приключил. На следващият етап ще се добави Австрия, Швейцария и други държави", посочи тя.

Според Кацарова сега трябва да се направи правилния маркетинг, така че германският гражданин, който има право на амбулаторна рехабилитация в български спа център, да избере България и да му се реимбурсира разходът.

"Следващата стъпка е правилната маркетинг кампания на германския пазар, която ще започне през ноември с дни на здравето в българското посолство в Берлин. Ще има и други подобни събития, за да може да представим България като дестинация за качествен и целогодишен медицински спа туризъм”, обясни Кацарова и определи това като устойчивост на инвестициите.

Тя определи и целта – през 2020 г. да дойдат близо пет хиляди застраховани лица от Германия.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 4 години
Пълни глупости, немците не могат да правят рехабилитация извън Германия в рамките на здравната си осигуровка :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още