IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кредит Тръст“ предложи удължен гратисен период до 12 месеца

От компанията отчитат засилен интерес и повече запитвания след удължаването на гратисния период

16:38 | 07.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&bdquo;Кредит Тръст&ldquo;</em></p>

Снимка: „Кредит Тръст“

Клиентите на „Кредит Тръст“ се възползват от все по-изгодни условия на кредитиране срещу обезпечение. Възможността за гратисен период с вноска от 0 лв. до 12 месеца е една от най-атрактивните новости за клиентите на дружеството.

„Кредит Тръст“ е небанкова финансова институция, която предоставя заеми на хора и фирми за суми от 10 000 лв. до 2 000 000 лв. Кредитите се отпускат срещу обезпечение от страна на клиента, което най-често е жилище, офис, магазин, парцел, финансови активи и други.

Клиентите на компанията са лица, на които обикновено им е отказан банков кредит заради влошена кредитна история, невъзможност за доказване на доходи или заради това, че бизнесът им е стартиращ.

„Решихме да удължим гратисния период, за да отговорим на търсенето от страна на клиентите ни. Това е срок, в който не се дължи нищо. На практика първите вноски по кредита се отлагат с до 12 месеца, което се харесва, тъй като позволява на клиентите да излязат от ситуацията, в която се намират“, казва Владимир Велинов, един от управляващите собственици на „Кредит Тръст“.

„Забелязваме засилен интерес и повече запитвания, откакто удължихме гратисния период. Определено това е опция, която клиентите предпочитат да имат при усвояване на кредита.

Преди да дойдат при нас, голяма част от клиентите са в ситуация, в която имат по няколко кредита, взети при крайно неизгодни условия – високи лихви и допълнителни такси. Хората са уморени от чести просрочия и постоянна липса на средства за редовно покриване на задълженията.

С „Кредит Тръст“ те успяват да рефинансират кредитите си при значително по-добри условия. В комбинация с началния период без месечни вноски, който получават, те се чувстват по-спокойни и сигурни от финансова гледна точка и са в по-добра позиция за трайно излизане от ситуацията, в която се намират.

Гратисен период предлагат повечето банкови и небанкови институции, но той обикновено се отнася само до лихвата. Основната разлика с конкурентни продукти е, че „Кредит Тръст“ предлага облекчение едновременно на лихвата и главницата и по този начин вноската за първата година е 0 лв. Погасяването на заема на практика започва след изтичането на този период.

От друга страна, погасителен план с дълъг гратисен период е изгоден и за бизнеси, защото така се осигурява една година, в която предприемачите могат да реализират проекта си, без да се притесняват за вноските по заема“, допълва Владимир Велинов.

Условията на финансиране на „Кредит Тръст“ са прозрачни, без такси за кандидатстване, усвояване и управление. Оценката на обезпечението/имота също е безплатна за клиента. Лихвите са едни от най-ниските на пазара за този тип кредити. Конкретните параметри по кредита се уточняват индивидуално с клиентите.

Запитвания за кредит се подават чрез онлайн формата на сайта на компанията credittrust.bg или на телефон 02 494 21 21. До 30 минути след това клиентът получава информация за първоначално одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още