IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1,3 млрд. евро са приходите от международен туризъм за полугодието

Ръстът е с 9,7% спрямо същия период на предходната година, сочат данните на Българската народна банка

17:27 | 17.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 1,3 млрд. евро са приходите от международен туризъм в България за първите шест месеца на годината. Ръстът е с 9,7% спрямо същия период на предходната година, сочат данните на Българската народна банка, цитирани от Министерството на туризма. 

Само за юни постъпленията от международните туристически пътувания надхвърлят 490 млн. евро, като се увеличават с 8,1 на сто в сравнение със съответния месец на миналата година.

Резултатите са изключително добри и за пореден път доказват, че туризмът в България се развива с устойчив ръст и че със съвместните усилия на държавата и туристическия бранш страната ни се позиционира като дестинация, предлагаща качествен и разнообразен туристически продукт, коментира министър Николина Ангелкова.

Данните от БНБ за ръст на приходите бяха очаквани, тъй като в края на юли НСИ съобщи, че над 3,6 милиона чуждестранни туристи са избрали дестинация България за първите шест месеца на 2018 година, което е увеличение от 8,9% спрямо същия период на 2017 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още