IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми със станции от новата линия на метрото около месец след пускането им

Те ще бъдат остранени до седмица, обещаха от столичния "Метрополитен"

17:42 | 04.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Новите станции на метрото протекоха, има проблеми и с предпазните прегради на метрото, сигнализират зрители на Нова телевизия. 

По план вратите на влака и вратите на преградата трябва да работят в синхрон.

От столичния "Метрополитен" обещаха до седмица всички проблеми да бъдат отстранени. Досега новата линия била в тестови период.

„Не може да няма забележки. Вече имаме 43 метростанции с две депа. Течовете не са опасни и са единични”, каза Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен".

Равносметката обаче показва, че въпреки забележките, пътниците са доволни от новото метро.

Припомняме, че първият етап от третия лъч на метрото, включващ осем метростанции, беше пуснат в експлоатация на 26 август. Откриването беше на метростанция "Медицински университет". Първият участък на третия лъч на метрото струва средно около 398 млн. евро. 

По проект третият лъч трябваше да бъде завършен през май, но имаше редица технически затруднения. Той ще бъде пускан на етапи, като вторият (от "Красно село" до "Овча купел") се очаква в края на годината. Общо за двата етапа се предвиждат 90 000 пътници, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пътници дневно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още