IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Продължаваме промяната" започна кампанията си със заявка за нулева корупция

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са нашите първи и най-потенциални партньори, говорим и с ИТН и БСП, каза Кирил Петков

15:10 | 15.10.21 г. 7
<p>
	<em>Автобусът, с който екипът на &bdquo;Продължаваме Промяната&ldquo; тръгва на предизборна обиколка из страната. Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Автобусът, с който екипът на „Продължаваме Промяната“ тръгва на предизборна обиколка из страната. Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Нулева корупция и спиране на течовете на обществени средства. Това са първите приоритети на „Продължаваме промяната”, заяви съпредседателят на партията Кирил Петков при откриването на предизборната кампания.

От формацията ще се борят още за повишаването на събираемостта на приходите в държавата и инвестирането им в качествено образование и здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, базирана на знанието, и осигуряване на достойни доходи за възрастните хора.

„Ще видите една много диалогична политика, разбираме, че коалицията ще бъде следващото управление. Разбираме, че България има нужда от правителство, ще бъдем хората, които ще са диалогични, продуктивни, ще координираме с много хора, но червените линни ще бъдат там“, заяви Кирил Петков.

„Днес даваме първата стъпка на „Продължаваме промяната”, но реално ние продължаваме започнатото преди 4 месеца. Имаме случаи като 4 млрд. изчезнали през КТБ, Pandora Papers показва незаконни офшорки, а корумпирани хора като Делян Пеевски от „Магнитски” са водачи на листи. Всичко това означава, че имаме нужда от голяма промяна. Прокуратурата също се задейства, преди КС да се е произнесъл”, каза още Петков. 

Асен Василев добави, че целта им по време на кампанията е да се срещнат с българите в различни градове. „Хората не трябва да се страхуват, всеки трябва да иска да реализира мечтите си в България. Вярвам, че след четири години България може да бъде едно място, с което всички ние да се гордеем“, добави той.

„Демократична България“ и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са нашите първи и най-потенциални партньори, говорим и с членове на "Има такъв народ", както и с членове на БСП, посочи Кирил Петков.

Символично, от паметника пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ в София, екипът на „Продължаваме Промяната“ откри предизборната си кампания. Мястото е избрано като символ на познанието и просветата, от която започва всяка промяна, посочиха от пресцентъра на партията.

Партията тръгва на национална обиколка - до 22 октомври ще посетят Търговище, Шумен, Добрич, Каварна, Варна, Силистра, Разград, Русе, Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица, Севлиево, Габрово, Павликени, Ловеч, Троян и Плевен.

"Изправи се БГ! Ние идваме!" също официалното откри предизборната кампания на коалицията. „Някой трябва да казва „не“ на мръсните сделки и този някой сме ние. Някой трябва да спира глупостите, които се вършат в политиката и най-накрая - да нарита статуквото. Това сме ние“, каза съпредседателят на формацията Николай Хаджигенов, цитиран от пресцентъра на партията.

Той определи като мръсна война пропагандата, която партиите на статуквото водят спрямо "партиите на промяната" в коментар за бъдещото присъствие на формацията в следващия парламент. За съжаление в нея се включват и социологическите агенции. „Това е мръсна война - нещо, с което ние се справяме чудесно. Искат война, ще я получат“, категоричен бе Николай Хаджигенов.

Слоганът, с който коалицията тръгва в поредната предизборна надпревара, отново е „Мутри вън!“ „Хората искат да знаят кой е виновен за безпрецедентната енергийна, социална и икономическа криза. Заради мутрите в енергетиката фирмите заплащат най-скъпия ток в Европа, защото мутрите продължават да са добре разположени по всички нива на властта“, каза Мая Манолова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 4
malkia Muk
преди 2 години
Е ти за кой ще гласуваш?за Слави ?, За Бойко ??, За КарадаЪ???Кажи поне да преценим, колко ти е адекватно мнението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 10
georgi_shum
преди 2 години
Отдавна съм ги обявил за банда гастролиращи измамници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 2
khao
преди 2 години
и за това ще гласуваш за Костя копейкин ... :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 11
data
преди 2 години
На интервюто Спецов толкова нагли лъжи изрече за толкова кратко време , че всеки който може да разсъждава трябва вече да е приключил ПП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
дядя Вова
преди 2 години
++1000
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 8
doba
преди 2 години
Единият с лъжлива декларация и го чака 3г затвор, другия 'случайно' някаква орка го намерила да му купи фирмата с 1.5 милки ДДС задължения. И се борят срещу Корупцията? Смех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
evlogi
преди 2 години
Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са нашите първи и най-потенциални партньори..."Кофти.Едните я останат единни до формирането на парламента я не, пък другите с голяма вероятност няма да влязат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още