IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Случаите на заразени с COVID-19 в България са 676

Общо 575 са активните случаи в страната, като за момента са осигурени около 15 хил. дози хлорохин, заяви ген. Венцислав Мутафчийски

08:08 | 13.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Medioa Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Medioa Group

Броят на заразените с COVID-19 в България остава 676 души, като за последния ден новозарзените са общо 7. Шест от тях са приети в болница, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния сутрешен брифинг. 

По неговите думи за момента няма нови регистрирани области на разпространение на заразата.

От новите случаи четирима души са в София, в Стара Загора - двама и в Пазарджик - един.

Трима души са починали в неделя заради влошаване на състоянието им вследствие на заразата, информира още Мутафчийски. Сред тях е била и една 69-годишна жена от Хисаря, която е имала множество съпътстващи заболявания. Другите две жертви са 58-годишен мъж от Хасково и 38-годишен мъж, който е бил постъпил в "Пирогов" с тежка двустранна пневмония.

До момента са излекувани общо 71 души, подчерта Мутафчийски, като добави, че днес се очакват резултатите от около 400 теста. 575 са активните случаи на заболяването в момента у нас, посочи още ръководителят на Националния оперативен щаб.

Той сподели още, че са осигурени 15 хил. дози хлорохин, чието производство вече започна в страната, нещо, което беше потвръдено и от директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Мутафчийски заяви, че в момента подлежи на изследване екипаж на военен кораб, общо 200 души, които са се завърнали от обучение. Продължава и другата масова кампания - тестването в Банско.

По думите на ген. Мутафчийски ръстът на новозаразените у нас е около 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още