Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ВАС отхвърли жалба срещу търга за машини за гласуване

В края на 2020 година ЦИК обяви, че „Сиела Норма“ ще достави машините за гласуване за предстоящите парламентарни избори

ВАС отхвърли жалба срещу търга за машини за гласуване

Снимка: Архив БТА

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалба срещу процедурата за възлагане на обществената поръчка за доставка на машини за гласуване. Решението не подлежи на обжалване, посочват от Съда.

Един от участниците в търга - консорциумът „Български машини за гласуване“, обжалва решение на Центраната избирателна комисия (ЦИК), с което беше изваден от процедурата.

Още по темата

Комисия към ЦИК е установила, че „Български машини за гласуване“ и „АИСИСТ“ участват в две обединения в този търг.

По тази причина и ЦИК отстранява обединението „Български машини за гласуване (БМГ)“ с участници в обединението „Българските машини за гласуване“, „Аисист“ и проф. Иван Величков Иванов, както и участникът „Български машини за гласуване" (ДЗЗД) с членове в обединението „Българските машини за гласуване“, „Аисист“ и „Калия Арт Продъкшън енд Ентъртейнмънт“.

В жалбата си от "Български машини за гласуване" посочват, че в процедурата от 29 ноември заявление за участие е подало само физическото лице Иван Иванов.

Съдът обаче установява, че към Иван Иванов е приложен Договор за учредяване на сдружение под формата на гражданско дружество „Български машини за гласуване“ от 29 ноември 2020 година с участници „Български машини за гласуване“, „АИСИСТ“ и проф. д-р И. Иванов, както и че при подаване на заявлението подписалият го Иванов е декларирал, че „участва в процедурата за възлагане на обществена поръчка заедно с други икономически оператори“.

По тази причина е отхвърлена жалбата, посочват от Съда.

В края на миналата година от ЦИК съобщиха, че машините за гласуване ще достави "Сиела Норма". Компанията спечели търга, в който водещ критерий беше най-ниска цена.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Илко Гетов: Две нови ваксини чакат одобрение от ЕС, както и „коктейл“ от антитела