IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучери за рехабилитационни почивки срещу данъчни облекчения иска бизнесът

Системата може да увеличи драстично вътрешния туризъм

16:30 | 20.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Туристическият бранш иска да бъдат въведени нов тип ваучери, които да се ползват от работниците за почивки за превенция на здравето им или за рехабилитация. Това обяви днес във Варна Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация.

Тя участва в заседанието на Националния съвет по туризъм, на което присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова, предава БТА.

Моделът се прилага изключително успешно в Унгария, където за няколко години вътрешният туризъм е постигнал ръст от над 1000 процента, посочи Кацарова. Идеята е да се даде възможност на работодателите да инвестират в здравето на служителите си, като срещу това ползват данъчни облекчения.

Моделът е много прост и е време да го въведем и ние, тъй като програмите на НОИ дават възможност само на 45 000 българи да ползват осигуровките си за превенция или рахибилитация, каза Кацарова. Тя уточни, че у нас вече има аналогична практика с ваучерите за храна. По думите й за въвеждането на новия модел не са нужни промени на закони, а само на наредба на Министерството на финансите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още