IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът се готви за най-голямата седмична разпродажба от месец

Спадовете в цените се простират и при другите водещи криптовалути – етерът се разделя с 4,8% от стойността си за 24 часа, а рипълът – с 3%

13:56 | 16.07.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Биткойнът продължава да поевтинява, въпреки че успява все още да се задържи на равнище от над 30 хил. долара.

Минути преди 13 ч. българско време най-голямата по пазарна капитализация криптовалута се разделя с 3,2% от цената си за последните 24 часа до 31 434,28 долара, показват данни на CoinDesk.

Цената на биткойна през последния месец. Графика: CoinDesk

Ако настоящото равнище се задържи или падне още, това ще отбележи най-голямата седмична разпродажба от 14 юни насам. Поевтиняването доближава това от четвъртък (3,23%), което е и най-голямото от десет дни насам, движейки се в относителен унисон с капиталовия пазар в САЩ.

Спадовете в цените се разпростират и при другите водещи криптовалути – етерът се разделя с 4,8% от стойността си, а рипълът – с 3%.

Според някои от индустрията нивото от около 30 хил. долара е точката на подкрепа, под която скоро валутата няма да падне, посочва Bloomberg.

При опциите 30 хил. долара е най-продаваната цена за упражняване на опция за юли и август, което е сигнал сред трейдърите, че това равнище се очаква да се задържи, посочва Delta Exchange. Това „би трябвало да осигури силна подкрепа за пазара“, посочва главният изпълнителен директор Панкадж Балани.

Биткойнът получи няколко удара в последно време, включително и регулаторните ограничения в Китай – отчасти заради притесненията за потреблението на електричество – както и напредъка на централните банки по проекти за дигитални валути, които могат ограничат използването на частни монети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 2 години
обаче някои упорито го държи над 30к
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Пирамиди....фараони...и балъци за милиони... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още