Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Декотекс АД ще разпредели по 2,5 ст. брутен дивидент на акция

Акционерите са одобрили и отчетите на компанията за 2019 г.

Декотекс АД ще разпредели по 2,5 ст. брутен дивидент на акция

Снимка: Декотекс АД

Производителят на килими от Сливен Декотекс АД ще разпредели брутен дивидент по 2,5 стотинки на акция, вижда се от протокол от заседанието на общото събрание на акционерите, проведено днес (3 август), публикуван чрез Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството разпределя част от печалбата си за 2019 г., както и печалба от минали години, останала неразпределена, посочва се в документа.

Общият размер на подлежащата на разпределение печалба възлиза на 580 384,21 лева, от които печалбата за 2019 г. е 270 868,31 лева, а от минали години – 309 515,90 лева. Десет на сто от сумата, или 58 038,42 лева, се заделят за фонд Общи резерви на дружеството. Останалите 376 040,25 лева се разпределят на акционерите.

След разпределянето остава сума в размер на 146 305,54 лева, която ще се отнесе като допълнителен резерв.

Право на дивидент имат лицата, вписани като акционери в Централния регистър на ценни книжа към Централен депозитар на 14-я ден след деня на общото събрание, на което са приети отчетите на дружеството и е взето решение за разпределяне на печалбата.

Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници или ОББ. Разходите по изплащането му ще са за сметка на дружеството.

„Декотекс“ е текстилна фабрика, основана през 1909 г., като произвежда вълнени и синтетични килими, мокети, пътеки, постелки за баня, интериорен текстил и други.

В последната година акциите на дружеството поскъпват почти двойно, а пазарната му капитализация достига 7,491 млн. лева. Най-високата цена за лот е регистрирана на 30 юни - почти 0,5 лева. 

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за инвестиции в ценни книжа!

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
До четвъртък акциите на "Алтерко" ще се търгуват с право на участие в увеличението