Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„ФНИБ“ остана с един имот в Младост 4 в София

Площта му е 7570 кв. м. с лице на Околовръстен път и в съседство с кабели високо напрежение

„ФНИБ“ остана с един имот в Младост 4 в София

Снимка: ФНИБ АДСИЦ

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ остана с един имот в Младост 4 в град София, след като през март продаде по-малкия парцел в района от 474 кв. м. за 350 хил. евро.

Площта на останалият парцел е 16 пъти по-голяма, или 7570 кв. м., с лице на Околовръстен път и в съседство с кабели високо напрежение.

Параметрите за застрояване на парцела са Кинт 1,2 , плътност 30%, озеленяване 50%, височина 15 метра, показват данни за имота, изпратени от „ФНИБ“ до Investor.bg.

За сравнение параметрите на застрояване на продадения имот (на снимката Plot 2) от 474 кв. м.са били Кинт 3,5, плътност 60% и озеленяване 40%.

Останалият парцел (Plot 1 на снимката) е предвиден за изграждането на магазини, офиси и трафопост.

За „ФНИБ“ АДСИЦ е планирана ликвидация през 2029 г. и то поетапно продава имотите си, въпреки че в момента дообзавежда новата си офис сграда в „София тех парк“, за която има изтеглен кредит.

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ) постига 24% ръст на приходите от наем на годишна база до 2,16 млн. лв. за януари-март 2022 г. спрямо 1,74 млн. лв. за първото тримесечие на 2021 г.

Има и повишение спрямо четвъртото тримесечие на миналата година, когато приходите бяха в размер на 1,99 млн. лв. Разликата е, че тогава отдаваемостта на сградата в „София тех парк“ беше 17,09%, а сега е 25,64%. Преди година тя е била 0%.

Акциите на „ФНИБ“ поскъпват с 13% в последните 12 месеца до 2,16 лв. за брой и 75 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 8,3 ст. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Илевън Кепитъл“ ще разпредели първия си дивидент на акционерите