IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смарт Органик" придобива дистрибутор на био храни в Нидерландия и Белгия

Българското дружество ще прехвърли на нидерландската компания дистрибуцията на марките Kookie Cat и Roobar

15:33 | 20.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ</em></p>

Снимка: БФБ

Производителят и дистрибутор на био храни „Смарт Органик“ АД обяви, че придобива малък дистрибутор на био продукти в Нидерландия и Белгия.

Компанията Amigos Interntational Trade BV внася и маркетира био аренга захар от Индонезия под своя бранд Red Ape, съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

Цената на сделката не е обявена.

Основните клиенти на Amigos са веригата супермаркети Jumbo и веригите био магазини Eko Plaza и Odin. Приходите на компанията за 2020 г. са в размер на само 140 хил. евро.

Търговията с аренга захар осигурява доход на местните фермери в Индонезия и предотвратява изсичането на горите и заменянето им с моно култури, което оказва пагубно влияние както върху климата, така и върху популациите на орангутаните, към които реферира името на бранда Red Ape, допълва се в съобщението на „Смарт Органик“.

Аренга захарта е натурален подсладител с нисък гликемичен индекс, богата е на минерали и микроелементи и с приятен карамелов вкус.

„Смарт Органик“ ще разшири пазара на аренга захарта „Red Ape“ в Европа, както и ще предлага своите продукти в Нидерландия и Белгия чрез търговските контрагенти на Amigos.

Също така „Смарт Органик“ ще прехвърли и дистрибуцията на марките Kookie Cat и Roobar от досегашния си дистрибутор към Amigos, което ще позволи на компанията да бъде по-конкурентна на местния пазар.

Продължават и преговорите за придобиването на германското дружество, което „Смарт Органик“ обяви при дебюта си на Българската фондова борса (БФБ). Компанията посочи, че ще финансира това придобиване с част от набраните средства от продажбата на акции.

В съобщението днес компанията подчертава, че са започнали преговори и с друга германска компания, която е стратегически по-атрактивна. Новата компания, с която се преговаря, е значително по-голяма и ако се стигне до сделка, ще има нужда от допълнително финансиране със собствен капитал, посочват от „Смарт Органик“.

Свързани компании:

Смарт Органик АД - временна емисия(SO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още