Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Първите проекти по извънредните мерки от ПМДР са в процес на оценка

Общият размер, на финансовата подкрепа за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, е 17 млн. лева

Първите проекти по извънредните мерки от ПМДР са в процес на оценка

Снимка: МЗХГ

Първите проекти по трите извънредни мерки от Програмата за морско дело и рибарство - ПМДР (2014-2020 г.) вече са в процес на оценка, въпреки че приемът не е приключил. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, пред журналисти, по повод Международния ден на рибарите и риболова, в гр. Варна, цитирана от прессъобщение от ведомството.

Тя обясни, че обикновено работата на оценителната комисия започва след приключване приема на всички заявления.

Новият подход се прилага за първи път, тъй като целта е максимално бързо извършване на плащанията към бенефициентите. 

Още по темата

Василева обяви, че до момента по извънредните мерки за подкрепа на сектор „Рибарство и аквакултури“, са подадени 147 заявления, като крайният срок за подаване на проектни предложения е 3 юли 2020 г. Общият размер, на финансовата подкрепа за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, е 17 млн. лева.
Заместник-министърът подчерта, че  след откриване на приемите, Управляващият орган е провел онлайн срещи и обучения, които да улеснят потенциалните бенефициенти в процеса на кандидатстване. “Наблюдаваме активност от страна на рибарите. Надяваме се, че тези средства ще достигнат до най-нуждаещите се, засегнати от кризата”, каза тя.

Лозана Василева припомни, че България е първата страна от ЕС, която получи нотификация за одобрение на изменението на Програмата, свързано с извънредните мерки за подкрепа на сектора. По думите й, към момента останалите страни-членки взаимстват опит от нас.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Намаляват се концесионни възнаграждения по договори за плажове