IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският паунд е напът да прекъсне триседмичната губеща серия

Лирата за кратко увеличи ръста си спрямо долара, след като данни от петък показаха, че индустриалното производство се разширява повече от очакваното

15:26 | 10.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският паунд изглежда е напът да прекъсне триседмичната серия спадове, макар че валутата се затруднява да задържи седмичните печалби, съобщава Bloomberg.

Лирата за кратко увеличи ръста си спрямо долара, след като данни от петък показаха, че индустриалното производство се разширява повече от очакваното през септември. Малко по-късно част от този ръст беше изтрита, тъй като трейдърите чакаха пресконференцията на основните преговарящи за Brexit Дейвид Дейвис и Мишел Барние. 

„Положителните данни за индустриалното производство със сигурност са добри новини за британската икономика, макар че няма да промени кой знае какво предвид, че за Английската централна банка приоритет остава инфлацията пред реалната икономика“, коментира Вирадж Пател, валутен стратег в ING Group. “Липсата на устойчива реакция на паунда към данните е отчасти заради Brexit и отчасти е знак за разбиране, че банката е фокусирана повече върху инфлацията и пазара на труда”, допълва той. 

По-рано през деня тонът на преговорите за Brexit отново се изостри, след като Брюксел определи на Великобритания двуседмичен краен срок за постигане на споразумение за това как да протече напускането на Европейския съюз (ЕС).

Паундът поскъпва с 0,33% до 1,3190 долара към 15:10 часа българско време. Седмичното поскъпване засега възлиза на 0,6 на сто.

Спрямо еврото лирата поскъпва с 0,24% до 0,8835 пауда за евро.

Повече за макроикономическите показатели и за форекс пазара може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големия форум за инвестиции и финанси в региона, организиран от Investor.bg. Събитието ще постави фокус върху макротрендовете в инвестициите, тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 г. в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на индивидуални и институционални инвеститори в България.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още