IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на мениджърите по поръчките отново са във фокуса на седмицата

Очакват ни и три заседания на централни банки

10:57 | 17.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Patricia Monteiro/Bloomberg</p>

Снимка: Patricia Monteiro/Bloomberg

Предстоящите дни няма да са силно наситени с икономически данни, но прогнозните оценки за нивата на индексите на мениджърите по поръчките през август в Европа и САЩ, излизащи в края на седмицата, ще ни дадат представа за това как продължава икономическото възстановяване след пандемията от коронавирус.

Във вторник от Министерството на търговията в САЩ ще публикуват данни за започването на строителствата на жилищата през юли. Според оценката на икономистите показателят ще отчете увеличение от 3,7% на месечна база. През юни жилищното строителство нарасна със 17,3%.

В сряда ще бъдат публикувани данните за търговския баланс на Япония през юли. В понеделник стана ясно, че икономиката на страната се е свила със 7,8% на тримесечна и с 27,8% на годишна база през второто тримесечие на 2020 г.

Отново в сряда ще бъдат оповестени нивата на инфлацията във Великобритания и Европейския съюз през юли.

Четвъртък ще бъде денят на централните банки, тъй като съответните институции в Китай, Турция и Норвегия ще проведат своите заседания, а ЕЦБ ще публикува протокола от последната си среща.

От своя страна от Министерството на труда в САЩ ще публикуват данните за  броят на молбите за обезщетения при безработица за седмицата, приключила на 15 август. През предходната седмица показателят се понижи под един милион за първи път след появата на пандемията от коронавирус през март. Втора поредна седмица с подобни резултати ще бъде последният сигнал, че пазарът на труда продължава да се възстановява, въпреки че броят на подадените молби за обезщетения за безработни остава на исторически високи нива.

В петък ще бъдат оповестени нивата на индексите на мениджърите по поръчките през август както в секторите на промишлеността, така и при услугите в най-големите икономики е Европа, Великобритания и САЩ.

Отново в САЩ от Националната асоциация на брокерите ще публикуват данните си за продажбите на съществуващи жилища през юли. Очаква се, че показателят се е покачил с 11,7% до сезонно коригираните 5,27 милиона. През юни продажбите на жилища, отбелязаха най-големия си месечен ръст от началото на статистиката през 1968 г. досега, тъй като пазарът на жилища продължи да показва признаци за възстановяване от пандемията, подхранвано от ниските ипотечни лихви и връщането на купувачите на фона на облечените ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още