IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преструктурирането коства на Deutsche Bank загуба от 832 милиона евро

Най-големият германски кредитор отбелязва втора поредна тримесечна загуба

12:39 | 30.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Deutsche Bank отчете загуба от 832 милиона евро (924,35 милиона долара) през третото тримесечие на 2019 г. Загубата се дължи на направените разходи за преструктуриране и резкия спад в търговията на банката с облигации, предава Ройтерс.

Най-големият германски кредитор обяви през юли, че ще затвори огромна част от търговските си офиси и ще съкрати 18 000 работни места, което вероятно ще коства на компанията 7,4 милиарда евро на годишна база.

Сега Deutsche Bank отбелязва втора поредна тримесечна загуба. През второто тримесечие на 2019 г. загубата й възлиза на стойност от 3,15 милиарда евро, за сметка на нетна печалба от 229 милиона евро година по-рано.

Анализаторите, несигурни в размера на разходите за преструктуриране, които банката планира да осчетоводи през тримесечието, до голяма степен се въздържаха от предоставяне на предварителни прогнози за евентуална печалба.

Вследствие на отчета акциите на банката поевтиняха с 3%.

Приходите в банката са намалели с 15% до 5,3 милиарда евро, което е под прогнозираните от от Refinitiv приходи, на стойност 5,6 милиарда евро. Банката приписва спада на решението си да напусне бизнеса с акции. В същото време, приходите на Deutsche Bank от търговия с облигации са спаднали с 13% през третото тримесечие.

Германската банка, основана през 1870 г., се счита за една от най-важните институции за световната финансова система, заедно с JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup.

Но германският кредитор е изправен пред поток от загуби и скандал, който го накара да започне едно от най-големите преструктурирания след последната финансова криза.

Главният изпълнителен директор на банката, Кристиян Зевинг каза: „Тези тримесечни резултати са само междинна оценка, но са обнадеждаващи“.

Анализаторите, от друга страна, не са толкова оптимистично настроени.

„Човек трябва да се вгледа много внимателно, за да намери нещо положително в резултатите на Deutsche Bank през това тримесечие“, казва Октавио Маренци, изпълнителен директор на консултантската компания за управление на капиталови пазари „Opimas“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още