Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Eleven Ventures подкрепи IndigoVerge с инвестиция

Фондът за рисков капитал обяви две инвестиции в последните дни

Eleven Ventures подкрепи IndigoVerge с инвестиция

Снимка: IndigoVerge

Фондът за рисков капитал Eleven Ventures е подкрепил с инвестиция две компании, сочи публикация в блога на организацията.

Става дума за българската компания за електрически велосипеди Eljoy, както и за IndigoVerge, която има над 15-годишен опит в разработването на мобилни и уеб приложения в областта на индустриалната автоматизация и интернет на нещата.

Още по темата

След като вчера от Eljoy обявиха, че през февруари са затворили кръг за финансиране на стойност 630 хил. евро, набрани от Eleven, LAUNCHub Ventures, “Телерик“ и BGMenu, днес IndigoVerge разкри, че планира да ползва новонабрания капитал за ускряване на развитието на основните си дейности и със специален фокус върху Ondo. Последното е иновативна система в земеделието, развивана от фирмата в последната половин година.

По думите на IndigoVerge това интелигентно решение предлага автоматизирано управление на напоителните процеси, прецизно торовнасяне, както и климат контрол и мониторинг на всички култури.

Ondo е насочено към оранжерии, полски култури, зеленчукови и овощни градини, както и към лозови масиви. Удобството, което носи, е, че земеделските производители могат да следят и управляват през мобилно устройство или компютър дейностите в земеделските си площи в реално време.

"Водещ фактор за инвестицията е екипът, който в случая има перфектното съчетание от технически умения, познания и познаваме на съответния пазар и силен опит в развитието на бизнеса. Нашата инвестиция в ONDO се вписва перфектно с една от вертикалите, от които сме особено заинтересовани - Agri-Food Tech (другите две са Fintech и Healthtech). Вярваме, че бъдещето в тази област ще бъде подобрено от интелигентни продукти, които ще оптимизират трудоемкия работен процес чрез автоматизация и ще подобрят значително ефективността. В настоящото кризисно състояние много хора ще се съсредоточат върху прилагането на устойчиви решения и това е едно от тях", коментира Ивайло Симов, партньор в Eleven.

По думите на изпълнителния директор на IndigoVerge Илия Йорданов инвестицията ще даде възможност на компанията да се фокусира върху основните две направления на бизнеса на фирмата, а именно Ondo и услугите за разработване на продукти за клиенти в областта на интернет на нещата и индустриалната автоматизация.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Токио се сбогува с любимите си дискети