IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отново намалява цената на Model 3

Този път причината е краят на програмата за стимулиране на клиенти

09:39 | 06.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla намалява цената на своя Model 3 с 1100 долара. Компанията посочи като причина за това края на програмата за препоръки на клиенти, предава Ройтерс.

Второто свиване на цената на Model 3 за тази година прави цената на най-евтината ѝ кола 42 900 долара, сочи уебсайтът на компанията.

Въпросната програма на Tesla завърши на 1 февруари, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск написа туит, че тя „носи твърде много разходи по колите, особено за Model 3”.

Tesla продаде по-малък брой Model 3 през четвъртото тримесечие от очакваното и намали цените на всичките си превозни средства в САЩ, за да компенсира част от намалението на зеления данъчен кредит.

Компанията бързо увеличава производството на Model 3, а по-ниските цени могат да ѝ помогнат да достигне до по-голям брой купувачи, отколкото с нейните по-луксозни предложения.

Междувременно във вторник бе отбелязан т. нар. T-Day - денят, в който първият карго кораб с 3000 броя Model 3 акостира в Европа. Той пристигна от Сан Франциско в Белгия, откъдето Tesla ще започне да разпраща колите на новите им собственици. Очаква се през следващите седмици още поне 5 карго кораба да се насочат с колите към Стария континент и Китай. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още