IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще разширява бизнеса си в Западна Африка

Компанията за споделено пътуване се намира в процес на преговори с регулаторите на Кот д'Ивоар и Сенегал

17:27 | 27.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies Inc е в процес на преговори с регулаторите относно плана си за разширяване на своя бизнес в страните от Западна Африка и предоставяне на транспортни услуги с лодки в 16-милионния нигерийски град Лагос, съобщава Ройтерс, като се позовава на съобщение на Uber.

В по-голямата част от държавите в Субсахарска Африка се наблюдава липса на достатъчно собствени автомобили от страна на местните жители, бързо нарастващо население и липса на ефективни системи за масов транспорт.

Uber идентифицира региона като цел за потенциално разширяване, посочва пред Ройтерс един от директорите на компанията Брукс Ентустил.

Според него платформата преговаря с регулаторите на Кот д'Ивоар и Сенегал относно възможно стартиране на нейните услуги там.

„И Абиджан, и Дакар са местни възможности за нас“, добавя Ентустил, като пояснява, че преговорите са още в ранен етап.

Кот д'Ивоар и Сенегал са две от най-бързо развиващите се икономики в момента, по данни на Международния валутен фонд (МВФ). Нигерия, която е най-голямата икономика в Африка, е и страната с най-голямо население на континента.

През последните месеци редица компании за споделено пътуване с мотоциклети също се прицелиха в Западна Африка, възприемайки я като зона за осъществяване на бизнес.

Финансовата столица на Нигерия Лагос, в която по неофициални данни живеят около 20 млн. души, се превърна в отправна точка за бизнеса на Uber в региона през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още