IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney+ влиза скоро и на европейския пазар

Walt Disney обяви, че във Франция ще има известно забавяне на премиерата на стрийминг услугата

10:31 | 23.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Walt Disney продължава с изпълнението на плана си на 24 март да пусне новата си видео стрийминг платформа Disney+ в Европа, с някои известни промени, свързани с пандемията на коронавируса, предава Ройтерс.

Дебютът във Франция ще бъде отложен за 7 април по искане на френското правителство, посочва Disney в изявление. Главният изпълнителен директор на базирания в Париж телекомуникационен гигант Orange призова компанията да избегне претоварването на мрежите на оператора.

Disney заяви, че ще предриеме действия и ще намали трафика на данни, като ще свали качеството на стрийминга с поне 25 на сто на пазарите, на които ще пусне услугата си.

Миналата седмица Disney отложи пускането на стрийминг платформата си в Индия, отчасти заради свързани с вируса въпроси.

Най-голямата развлекателна компания в света е силно засегната от пандемията, която доведе до затварянето на кина и тематични паркове по целия свят. Освен това наложи отменянето на спортни събития, които се излъчват нейните канали от мрежата ESPN.

Disney отложи редица филмови премиери в кината и промени датите на пускането на част от продукциите си в стрийминг услугата си.

Засега американският гигант не е обявил да планира да пусне Disney+ в пазарите от Югоизточна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още