IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яхтата на Аристотел Онасис и Джаки Кенеди се дава под наем

Цената за наемане зависи от сезона и варира между 560 хил. и 630 хил. евро

21:51 | 05.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Wikipedia.org</em></p>

Снимка: Wikipedia.org

Митичната яхта на Аристотел Онасис и Джаки Кенеди се дава под наем, пише "Мадам Фигаро".

Убежище на лукса, легендарната яхта е приютявала много видни личности през 60-те години на миналия век, поканени на борда й от Онасис и последната му съпруга. На яхтата са се качвали Марлене Дитрих, Франк Синатра, Грета Гарбо, Лиз Тейлър, но също и Фарук, кралят на Египет и сър Уинстън Чърчил.

След като смени на няколко пъти собствениците си, яхтата "Кристина О." днес може да се наема с посредничеството на морската компания "Морли яхт". Цената за наемане зависи от сезона и варира между 560 000 и 630 000 евро.

Плавателният съд е конструиран през 1943 г. и е бил военноморска фрегата, кръстена "Стормънт", предназначена за борба с подводници през Втората световна война. После гръцкият милиардер я купува и я трансформира в суперяхта през 1954 г. Яхтата е прекръстена "Кристина О." през 1998 г. в памет на дъщерята на Онасис.

Във внушителната вътрешност на плавателния съд могат да се поберат до 250 гости. В 17-те каюти пък могат да живеят около 30 спътници. На яхтата има апартамент, носещ името на Онасис, който впечатлява с частния си салон и джакузито си. Яхтата е дълга 99 метра, има бляскава мраморна трапезария, басейн с морска вода, който може да се преобразува в дансинг, спортен комплекс, игрална зала за деца и салон с камина, както и площадка за кацане на хеликоптери.

На борда на яхтата Онасис се жени за Джаки Кенеди през 1968 г. На борда на същата яхта принцът на Монако Рение Трети се жени за актрисата Грейс Кели през 1956 г. Всичко това обяснява високата цена за наемането на плавателния съд. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още