Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Къде Мелинда Гейтс ще вложи богатството си?

С годините тя се превърна в модел за подражание в благотворителността. Разводът ѝ с Бил Гейтс отваря нова глава и открива пред нея много възможности

Къде Мелинда Гейтс ще вложи богатството си?

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Бил и Мелинда Гейтс бяха една от най-богатите двойки филантропи в света. След развода те ще продължат да бъдат едни от най-богатите хора в света.

Двойката, която се разделя след 27-годишен брак, управлява най-голямата частна благотворителна фондация в света, пише Bloomberg TV Bulgaria.

С годините Мелинда Гейтс се превърна в модел за подражание в благотворителността. Разводът ѝ с Бил Гейтс отваря нова глава и открива пред нея много възможности.

„Не се съмнявам в способността ѝ да оказва влияние", каза Алексис де Раад Сейнт Джеймс, основател и управляващ партньор на Merian Ventures, пред CNN Business. „Може да се окаже, че тя ще бъде най-важната фигура, която трябва да следим във филантропията, тъй като нейното въздействие е изключително непропорционално и без съмнение мощно", казва той.

Още по темата

В миналото Мелинда Гейтс се фокусираше върху няколко ключови области, които биха могли да ни насочат какво можем да очакваме от нея през следващите няколко десетилетия.

Феминизъм и сходни организации подкрепящи правата на жените

Подкрепата на жените е от първостепенно значение за Мелинда Гейтс. През 2015 г. тя последва тази страст и създаде собствена компания Pivotal Ventures.

„След като Бил и аз открихме нашата фондация, започнах да прекарвам време с жени по целия свят и да се информирам много повече за въздействието на неравенство върху живота на жените и момичетата“, написа Мелинда Гейтс в текст за CNN по повод деня на жената през март 2020 г.

„Данните са недвусмислени - без значение къде по света сте родени, животът ви ще бъде по-труден, ако сте момиче“, пише още тя.

Чрез инвестиции компанията подкрепя няколко усилия, насочени към жените. А екипът на Pivotal Ventures се фокусира специално върху това да привлече повече жени, работещи в ключови сектори - като технологиите - и да насърчи повече от тях да се кандидатират за управленски длъжности.

През юни 2020 г. Мелинда Гейтс започна партньорство с бившата съпруга на Джеф Безос, Макензи Скот, за да стартира проекта Equality Can't Wait Challenge.

Програмата отпуска 30 милиона долара на организациите с най-добри идеи за подпомагане разширяване влиянието на жените в САЩ до 2030 г. Избрани са десет финалисти, а победителите ще бъдат обявени това лято.

„Мисля, че има много неща, които всеки човек може да научи от историята на Мелинда“, каза Тами Тибетс, съосновател и главен изпълнителен директор на „Тя е първата“ и автор на „Impact“ пред CNN Business. „Тя беше много последователна в подкрепа на проблемите, свързани с жените и младите момичета“, коментира тя.

Психично здраве

Покрай работата си в Pivotal Ventures Мелинда ръководи няколко инициативи за психично здраве, фокусирани най-вече върху младото поколение.

През април тя помогна за началото на Sound It Out , национална кампания, която подпомага психичното здраве на ученици в гимназия. Инициативата включва „набор от ресурси, които да помогнат на родителите и лицата, полагащи грижи, да водят значими разговори за емоционално израстване със своите учители“, се казва в съобщение за пресата.

Също, през октомври 2020 г. тя започна фонда The Upswing Fund for Adolescent Mental Health, който предоставя средства на организации, които отговарят на нуждите на психичното здраве на младите хора - особено фокусирайки се върху младите цветнокожи и младежите от LGBTQ общността в САЩ.

Ваксини и достъп до ваксини

Мелинда Гейтс подкрепяше ваксините и достъпа до тях по време на пандемията Covid-19.

„Всички се нуждаят от тази ваксина", каза тя пред Попи Харлоу от CNN през декември. „Ако стигнем само до страните с високи доходи, тази болест ще ни повали. Ще видим двойно повече смъртни случаи, а възстановяването на икономиките ще бъде много по-бавно", коментира тя.

Досега Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е ангажирала над 1,75 млрд. долара в подкрепа на глобалния проблем Covid-19.

Още за това в кои области Мелинда Гейтс ще инвестира средства може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

1
 
1
 
6
khao до: onezero
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
от фондацията... там така се крията данъци.
4
 
1
 
5
zelka007 до: onezero
преди 2 месеца
ами бил продава акции на М$ , не е продал още всичко . толкова години вече не работи в оперативното ръководство , и още притежава и кешира . много добър финансов мениджър/консултант м/у другото е назначил за личното си богатство ... ама много ... потърси му името из мрежата . не е някаква голяма тайна кой е и какво е направил за 10-15 години ... :))) ... и не е баш кат импа , да кълве само акции на петрол, газ и добивни компании ... :))) ...
1
 
5
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Абе нали всичко бяха дарили тия филантропи? Отде се пръкнаха 150 милиарда да делят?
4
 
0
 
3
преди 2 месеца
6
 
3
 
2
преди 2 месеца
Китайците в Ухан за САЩ са селектирали 150 переспективни прилепски вируси.Що бизнес може да се натръшка с това !!!!

Още от Новини
Писмо с кандидатура за работа на Стив Джобс се предлага като NFT