Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Светът отново се наслаждава на шоколада

Данните за преработката на какво показват възстановяване на сектора

Светът отново се наслаждава на шоколада

Снимка: pixabay.com

Глобалното възстановяване на потреблението на шоколад продължава, ако преработката на какао е някаква индикация за това, пише Bloomberg.

Още по темата

Значителен дял от продажбите на шоколад разчита на туристическата индустрия и импулсивните покупки на бонбони, които хората осъществяват в безмитните магазини по летищата в цял свят. Пандемията с Covid-19 спря това, но сега има сигнали за продължителен ръст на търсенето.

Преработката на какаови зърна вероятно е нараснала с 6,6% в Северна Америка за трите месеца до 30 септември спрямо ръст от 5,8% в Европа и 5,5% в Азия, сочат медианни оценки в проучвания, изготвени от Bloomberg. Ако бъдат реализирани, данните ще продължат ръстовете от предишния тримесечен период.

Европейската асоциация за какао ще представи данните за преработката в сряда. Националната асоциация на производителите на сладкарски изделия ще публикува данните за Северна Америка на 14 октомври, а за Азия ще станат ясни на следващия ден.

„Северна Америка не просто се възстановява, а се разширява“, казва Сергей Четвертаков, анализатор във F.O. Licht в Германия. „Все още имаме донякъде подтиснато търсене, защото пътуванията липсват. Но иначе поне в западните страни виждаме някакъв вид възстановяване, там има повече събития и повече свобода“.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини шоколад

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Важно ли е да следим различни прогнози за мачове?