IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган нареди на ръководителите на ПСР да карат Volkswagen Passat

Тази седмица германският автомобилен концерн избра Турция за следващия си голям завод

22:36 | 04.10.19 г. 8
<p>
	Турският президент Реджеп Ердоган.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Турският президент Реджеп Ердоган. Снимка: Архив Ройтерс

Турският президент Реджеп Ердоган е наредил на подчинените си да преминат към модела Passat на Volkswagen, след като автомобилният концерн избра Турция за локация на следващия си голям завод, съобщава Bloomberg.

На 1 октомври Ердоган поискал от ръководителите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) да преминат към Passat след изтичането на настоящите им договори за наем, съобщиха двама запознати източници, пожелали да останат анонимни, тъй като става въпрос за вътрешнопартийни въпроси.

Въпреки че изборът на турския президент ще повлияе пряко на съдбата на едва 19 коли под наем в централата на управляващата партия, очаква се той да създаде прецедент за хиляди членове на партията.

Ходът засилва позицията на германския автомобилен производител, след като той регистрира своя фирма в Турция, откривайки пътя за инвестиция на стойност 1,3 млрд. евро (1,4 млрд. долара). Планираният завод ще има годишен производствен капацитет от около 300 хил. автомобила, някои от които ще бъдат Passat.

Висши кадри на ПСР в момента използват 19 автомобила Audi, които също се произвеждат от Volkswagen Group, съобщават запознатите източници. Договорите за наем за повечето автомобили ще изтекат след около два месеца.

Пренасочването към Passat ще се превърне в пример и за сключване на договори за наем от държавни агенции, допълват източниците.

Към 2018 г. турските държавни институции използваха над 110 хил. автомобила, съобщи през февруари вестник Sozcu, позовавайки се на политика от опозицията Гюрсел Текин. Миналата година правителството е заделило 537 млн. турски лири (94 млн. долара) за договори за наем на автомобили, допълни Текин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

8
rate up comment 19 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Солидарността не може да е еднопосочна. Турците работят по 10-12 часа без да мрънкат и в условия дето ако видят от някоя европейска трудова инспекция, ще се хванат за главите. А у нас, ако задържиш някой 15 минути да си довърши работата те гледа все едно си му поискал фeлaциo.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 24 rate down comment 4
melon
преди 4 години
Изнесоха ни нагледен урок по евролицемерие и зачитане на демократичните ценности...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 22 rate down comment 7
дядя Вова
преди 4 години
От къде ли е това?"България не присъства на геополитическата карта заради унищожената държавност, мафията, демографската катастрофа и икономическия срив.По всички основни геополитически показатели България вече не съществува.И никаква Русия не е виновна, а собствената ни глупост, продажност, неадекватност. За никой не сме интересни, никой няма да ни даде и едно евро инвестиции, освен ако не са спекулативни или мръсни пари, никой няма да дойде да работи на мафията. И никакви евреи не готвят у нас резервна площадка след предстоящото елиминиране на Израел, като държавно образование в Близкия изток. Познавам стотици различни евреи по целия свят и /отдавна обяснявам, че има разлика между евреи и ционисти/ и не съм виждал евреин да работи в свинеферма, нощен пазач, миньор или строител. А кой ще им работи, ако се пренесат в България? Пенсионерите и ссиганите ли?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 6
michaelis16
преди 4 години
немски тарабби и бокклучаррницци ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 6
michaelis16
преди 4 години
само японюги, те са най-здравите точилки Subaru / Toyota / Honda следвани от корейките, никой вече не кара немски *** ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 7
Имхотеп
преди 4 години
Плюс от мен.Казал си каквото трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 46 rate down comment 8
kane
преди 4 години
българи, нека спрем да купуваме този бранд!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 9
ivailojelyazkov
преди 4 години
глоби за над 1 млрд евра ще обезмислят задкулисието на тиранина ердоган.vw пак в издънка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още