IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция и Япония потвърдиха подкрепата си за съюза Renault-Nissan

Японският министър на финансите наблегна на това, че "съюзът между двете автомобилни компании е символ на промишленото сътрудничество между Франция и Япония"

20:42 | 22.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер и японският му колега Хирошиге Секо потвърдиха отново подкрепата си за съюза Renault-Nissan при разговорите си в Париж, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

На продължилата по-малко от час среща двамата министри наблегнаха на "важната подкрепа на френското и японското правителство за съюза между Renault и Nissan и споделеното им желание да поддържат това сътрудничество печелившо", заяви в комюнике френският министър.

Двамата министри вече потвърдиха подкрепата си за "вечността на съюза" между двете автомобилни компании в съвместна декларация, разпространена във вторник, ден след ареста на шефа на алианса Карлос Гон в Токио.

"Разговорът между двамата министри бе любезен, конструктивен, отворен и искрен", обясни източник от френското министерство на икономиката и финансите, като подчерта, че Льо Мер е използвал възможността да благодари на японския си колега "за потвърдената подкрепа" за съюза.

Френският министър е обяснил на Секо, че правителството му ще изпълнява "ролята си на акционер нито повече, нито по-малко" , обяснява източникът, без да дава повече подробности.

Японският министър на финансите наблегна на това, че "съюзът между двете автомобилни компании е символ на промишленото сътрудничество между Франция и Япония".

Съветът на директорите на Nissan реши днес да уволни емблематичния си председател Карлос Гон, който бе задържан в понеделник в Токио по подозрение, че е нарушил японските финансови закони.

Дългогодишният съюз с Renault "остава непокътнат", обяви ръководството на Nissan в края на извънредното си заседание, продължило 4 часа в централата на компанията в Йокохама, в предградията на японската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още