IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът в Ню Йорк трябва да одобри споразумението между Tesla и SEC

Според съдия Алисън Нейтън изиксването за общо становище е редовна практика на окръжния съд

22:10 | 04.10.18 г.
<p>
	<em>Илон Мъск, Снимка: Ройтерс</em></p>

Илон Мъск, Снимка: Ройтерс

Съдия от окръжния съд на Ню Йорк е наредил на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и Комисията по ценни книжа и борси (SEC) да предоставят съвместно становище до 11 октомври преди да бъде одобрено изговеното споразумение, съобщава Ройтерс.

Съдия Алисън Нейтън заяви, че е редовна практика в Южния окръг на нюйоркския съд да изисква съвместно становище преди да одобри внесеното споразумение. 

Ако съдът приеме предложението на Комисията по ценни книжа и борси Илон Мъск ще трябва да напусне поста на председател на Tesla за две години, като в същото време ще трябва да си раздели със своята компания глоба на стойност 40 млн. долара.

Комисията наложи тази санкция заради твърдението, че е заблудил инвеститорите със съобщение в Twitter на 7 август, според което компанията е разполагала със сигурно инвестиране, което да ѝ помогне да излезе от борсата.

Ако съдът не одобри споразумението или Мъск реши отново да се откаже от него, съществува сериозната възможност директорът на Tesla да бъде отстранен за постоянно от своя пост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още