Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Темпът на продажбите на автомобили в САЩ продължава да се забавя през юли

J.D. Power и LMC Automotive прогнозират ръст на продажбите от 110% за април, докато перспективите спаднат съответно до 34% и 12,4% за май и юни

Темпът на продажбите на автомобили в САЩ продължава да се забавя през юли

Снимка: Bloomberg L.P.

Ръстът в продажбите на дребно на нови автомобили в САЩ вероятно ще се забави допълнително през юли поради ограниченията в предлагането, предизвикани от глобалния дефицит на полупроводници, прогнозират от J.D. Power и LMC Automotive.

Очаква се продажбите на дребно да достигнат 1,2 милиона броя през месеца, което представлява ръст от 3,7% спрямо същия период на миналата година, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

J.D. Power и LMC Automotive прогнозират ръст на продажбите от 110% за април, докато перспективите спадат съответно до 34% и 12,4% за май и юни.

Недостигът на полупроводници възпрепятства производството на автомобили и забавя растежа на продажбите въпреки силното търсене. Това от своя страна води до повишаване на цените на превозните средства и свързаните с тях услуги.

„Потребителите ще харчат повече пари за закупуване на нови превозни средства през месец юли, а печалбите на дилърите от продажбата на нови автомобили ще достигнат рекордно високи нива“, коментира Томас Кинг от JD Power.

Средните продажни цени вероятно ще се повишат със 17% до 41 044 долара, достигайки най-високото си ниво в историята.

В същото време цените на превозните средства втора ръка нарастват с около 45 процента през последната година.

Дилърите твърдят, че се продава почти всичко, от луксозни автомобили и спортни коли, които струват над 100 хил. долара, до всякакви употребявани автомобили, които много родители купуват за своите деца тийнейджъри.

Сезонно коригираният годишен темп на продажбите на автомобили сега се изчислява на 19 млн. броя, което е с 0,4% повече спрямо същия период на 2020 г., но изостава от данните през 2019 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Новият електрически седан на Lucid е шампион при пробега