IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla каза на служителите си, че властите в САЩ са ѝ позволили отново да работи

Това се случи, след като Илон Мъск заплаши да премести базата на Tesla извън Калифорния

11:06 | 17.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla е казал на служителите си, че е получил одобрение да възстанови операциите в завода си, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск заплаши да премести централата на компанията и да се откаже от бъдещи програми, след като Калифорния се противопостави на отварянето на звеното, пише Bloomberg.

Компанията заяви, че здравните власти в окръг Аламеда са одобрили работата на завода във Фримонт и мерките за безопасност, взети в него, сочи имейл, изпратен до служителите, който е бил разгледан от Bloomberg News.

В писмото вицепрезидентът по сигурността Лори Шелби казва на работниците, че след посещение на местните власти „имаме местната подкрепа да се върнем към пълно производство, което ще започне следващата седмица“.

Представители на Tesla и на окръга не са отговорили веднага на запитванията за коментар след обичайното работно време.

Tesla се обърна към съда по-рано този месец, след като властите заявиха, че компанията не отговаря на критериите за отваряне на завода – ход, който Мъск определи като „последната капка“ и заплаши да премести базата на Tesla в Невада или Тексас.

Компанията има 11 хил. служители в завода във Фримонт, Калифорния.

Гневът на Мъск по-рано беше предизвикан от факта, че конкурентите на компанията в други щати започнаха отново работа, след като местните власти им дадоха зелена светлина. Ситуацията в окръга, в който оперира Tesla, беше съвсем различна. Стигна се дотам, че Мъск обяви на работниците си, че заводът отново започва работа, въпреки забраната, а самият той призова властите да го арестуват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още