Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Uber отчете рекордно търсене за март

Брутните резервации са достигнали най-високото си месечно ниво в цялата почти 12-годишна история на компанията

Uber отчете рекордно търсене за март

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Uber Technologies обяви, че търсенето на услуги за споделено пътуване се възстановява бързо, благодарение на засилването на темпа на ваксинациите срещу Covid-19 в Съединените щати, пише Wall Street Journal.

Днес компанията разкри, че брутните ѝ резервации за март са достигнали най-високото си месечно ниво в цялата почти 12-годишна история на компанията. Мобилният бизнес на фирмата, който включва споделеното пътуване, е записал най-добрия си месец от март 2020 г.

По време на здравната криза Uber заложи на промени в бизнеса си. Тя съкрати около една четвърт от служителите си и премахна несъществени бизнес начинания, което доведе до спестяването на 1 млрд. долара фиксирани разходи за миналата година.

Още по темата

Компанията обяви, че търсенето продължава да надвишава наличните куриери за бизнеса ѝ за доставки на храна. Бизнесът с доставки, съчетан с намаляването на разходите, са помогнали да се смекчи ударът на пандемията върху основните операции на Uber, а през февруари компанията отчете по-малка годишна загуба.

Uber разкри, че е на път да постигне рентабилност тази година по отношение на тримесечна коригирана печалба преди лихви, данъци и амортизация. По рано този месец компанията заяви, че влага 250 млн. долара в бонуси в опит да увеличи броя на шофьорите си в краткосрочен план.

Въпреки това компанията заяви, че очаква през първото тримесечие очаква да бъде засегната от историческите искове, свързани с процеса по промяна на работните права на британските шофьори.

През февруари Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че група бивши шофьори на Uber са имали право на минимална заплата и други обезщетения, докато са работили за компанията. Всичко това е свързано с все по-активните кампании за промяна на моделите на заетост на компании от т. нар. „гиг“ икономика (от англ. gig economy - неофициална заетост благодарение на ръста на онлайн платформите като Airbnb и Uber, чрез които хората купуват и продават услуги, бел. ред.). От средата на март Uber признава за свои служители 70 хил. шофьори във Великобритания.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Volkswagen: Не изключваме IPO при финансирането на фабриките за батерии в Европа