Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

"Маркет линкс": 68% от учителите са се справили с дистанционното обучение

91% от родителите са успели да осигурят на децата си необходимите устройство и интернет, посочва анкета

"Маркет линкс": 68% от учителите са се справили с дистанционното обучение

Снимка: gettyimages

68% от учителите са се справили добре с преподаването на учебния материал дистанционно по време на кризата с коронавируса.

Още по темата

Това показват резултатите от социологическото проучване на "Маркет линкс", представено в bTV от социолога Добромир Живков.

21% от запитаните посочват, че преподавателите не са се справили добре с учебния материал, а 11% са отговорили с "не знам". 55% от анкетираните заявяват, че не искат повече елементи от дистанционното обучение в България, 31% са съгласни да има такъв вид обучение и 14% са отговорили с "не знам".

Един от основните изводи на проучването на социологическата агенция е, че има добър толеранс на родителите, които са поели основната тежест за началните класове с обучението на децата си вкъщи по време на кризата с коронавируса.

75% от анкетираните родители декларират, че се подобрява дистанционното обучение, 10% посочват, че не се подобрява, а 15% не знаят.

91% от запитаните декларират, че са успели да осигурят на децата си необходимите устройство и интернет за дистанционното обучение, 5% не са успели, а 4% от респондентите са отговорили с: "не знам".

По данните на проучването 63% от респондентите декларират, че им се налага да бъдат по-ангажирани, 23% заявяват, че не им се налага и 14% не знаят.

Националното проучване на bTV и "Маркет линкс" е проведено сред 1032 лица над 18 години в периода 25-30 април по метода на телефонна и онлайн анкета.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
България ще насочи 56 млн. евро за дистанционното обучение