IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple дава 2,5 млрд. долара за борбата с жилищната криза в Калифорния

Спечеленият капитал ще бъде реивнестиран в бъдещи проекти

15:16 | 04.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple ще предостави 2,5 млрд. долара за изграждането на достъпни жилища в Калифорния на фона на притесненията, че компаниите от Силициевата долина изтласкват хора от района, съобщава Wall Street Journal.

Технологичният гигант информира днес, че ще инвестира един милиард долара в инвестиционен фонд за достъпни жилища, който ще помага на щата да изгради още домове за хора с ниски до средни доходи.

Apple съобщи още, че ще инвестира други един милиард долара в подкрепа на купувачите на първо жилище с финансиране и помощ за първоначалната вноска.

Технологичната компания ще използва своя земя на стойност 300 млн. долара за изграждането на достъпни жилища в Сан Хосе, щата Калифорния. Други 200 млн. долара ще отидат за изграждането на жилища за хора с ниски доходи в района на залива на Сан Франциско, съобщи Apple.

Компанията уточни, че ще изпълни финансовите си ангажименти в рамките на около две години, а спечеленият капитал от инвестициите ще бъде реинвестиран в бъдещи проекти през идните пет години.

Apple съобщи, че близо 30 хил. души са напуснали Сан Франциско между април и юни тази година, а жилищната собственост в района на залива е достигнала 7-годишно дъно.

„Преди светът да чуе за Силициевата долина и много преди да започнем да носим технологията в джоба си, Apple наричаше този район свой дом и изпитваме дълбока гражданска отговорност да гарантираме, че той ще остане жизнено място, където хората могат да живеят, да създават семейства и да дават своя принос за общността“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук в комюнике.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още