IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook сключи една от най-големите офис сделки в Ню Йорк тази година

Компанията е наела над 67 хил. кв. м офис площи в емблематична сграда в града

10:15 | 04.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Facebook е подписала договор за наем на всички офис площи във Farley Building, бившата пощенска служба в западната част на Манхатън, която беше преустроена от Vornado Realty Trust, предава Bloomberg.

Технологичната компания ще наеме 67 800 кв. м офис площи в сградата, която се намира в съседство с железопътната гара „Пенсилвания стейшън“. Целият комплекс, който включва също нова гара и 11 150 кв. м търговски площи, се очаква да бъде завършен на фази, които ще започнат по-късно тази година. Очаква се наетите офис площи да отворят врати в края на 2021 г., съобщи говорителката на Facebook Джамила Рийвс, цитирана от Ройтерс. 

„Farley Building ще затвърди още повече присъствието ни в Ню Йорк и ще създаде специален хъб за нашите технически и инженерни екипи“, отбелязва Робърт Куксън, вицепрезидент за недвижимите имоти във Facebook, която е базирана в Менло Парк, щата Калифорния. „Нямаме търпение да станем част от бъдещето на емблематичната сграда в Ню Йорк през идните години“, допълва той.

Новата сграда ще позволи на Facebook да разшири екипите си в града, които преди това се намираха в централите на компанията в Сан Франциско и Менло Парк. 

Договорът за наем е един от най-големите за Ню Йорк тази година и е очакван отдавна от имотната индустрия в града. Facebook наема също сграда на Vornado на Broadway 770 и офис площи в комплекса Hudson Yards. Манхатън е най-големият офис хъб на компанията на Източното крайбрежие с малко над 4000 служители, над половината от които са инженери, уточнява Рийвс. 

Договорът за наем засилва позициите на Ню Йорк като втори по големина технологичен хъб в САЩ, отбелязва Стивън Рот, президент и главен изпълнителен директор на Vornado. 

Книжата на компанията поскъпнаха с 8,8% в късната търговия след обявяването на сделката. Цената на акциите е изгубила близо 50% от стойността си тази година на фона на пандемията от COVID-19, която доведе до затваряне на офиси и магазини в Ню Йорк.

Facebook и Vornado не разкриват други подробности по сделката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още