IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южнокорейските инвестиции в имоти в Европа растат повече от два пъти за година

Франция е най-големият бенефициент от това увеличение на капитала, като привлича над една трета от вложенията

09:01 | 09.01.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Инвестициите в имоти от Южна Корея в Европа се увеличават със 120% на годишна база през 2019 г. до 12,5 млрд. евро от 5,6 млрд. евро през 2018 г., показват данни на Savills, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Статистиката сочи, че Франция е най-големият бенефициент от това увеличение на капитала, като южнокорейските инвестиции в страната постигат рекорд. Общият им обем достига 4,5 млрд. евро, което е 36% от общите вложения на южнокорейски инвеститори в Европа.

Втората най-популярна дестинация в Германия с 1,9 млрд. евро, следвана от Великобритания с 1,6 млрд. евро. Великобритания е и единствената страна, в която южнокорейските инвестиции в имоти намаляват – през 2018 г. са достигали над 2,2 млрд. евро.

Сред най-активните инвеститори са Samsung Life Insurance, Hanwha Investment & Securities, Mirae Asset и Samsung Securities. Последната компания купи сградата Lumière в Париж като част от съвместно предприятие с Primonial за рекордните 1,2 млрд. евро.

Консорциум с партньори Hana Financial Investment и NH Securities финансира преустройството на офис проекта Edge в Амстердам, планиран за завършване през 2021 г., а Vestas Investment Management придоби склад на Amazon близо до летището в Барселона за 200 млн. евро.

Що се отнася до класовете активи, южнокорейските инвеститори предпочитат офисите – 70% от вложенията им са в офис проекти. На второ място е индустриалният сегмент от пазара.

Очаква се през тази година повече южнокорейски компании да изберат да си партнират с европейски инвеститори при покупка на активи и образуването на съвместни предприятия. Що се отнася до обема на инвестициите, прогнозите са за ръст на фона на ниските лихви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още